"Falling": Ο Βίγκο Μόρτενσεν σκηνοθετεί και συγκινεί

Δημοσίευση: 16 Ιαν. 2021, 15:55

Ο Viggo Mortensen είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του που τον έχουμε δει σε διαφορετικούς ρόλους όπως στις ταινίες Captain Fantastic, A Dangerous Method, Eastern Promises, The Road, Jauja και φυσικά στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Έχει προταθεί για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, Bafta και από την Ένωση Ηθοποιών.

<a href="/home-cinema-streaming/13-lives/67654">13 lives</a>ΣΧΕΤΙΚΑ13 lives

Τώρα ετοιμάζεται για πρώτη φορά να αποκτήσει τον ρόλο του σκηνοθέτη. Η νέα του ταινία ονομάζεται Falling και έκανε την πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance. Την σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί. Έπειτα από το Sundance η ταινία επιλέχθηκε στις Κάννες, στο Τορόντο, στο Σαν Σεμπαστιάν και προτάθηκε για βραβείο καλύτερης ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Στο Falling πρωταγωνιστούν ο Viggo Mortensen, ο Lance Henriksen, ο Sverrir Gudnason και η Laura Linney. Αφορά μια οικογένεια και την έννοια της ταυτότητας. Ο ρόλος του Mortensen είναι ένας gay άνδρας που έχει φτιάξει την δική του οικογένεια με τον σύντροφό του, Eric, και την κόρη που έχουν υιοθετήσει στο Λος Άντζελες. Μόνο που ο πατέρας του είναι ομοφοβικός και δεν το δέχεται και συν τοις άλλοις έχει άνοια.

Έπειτα από την πρώτη προβολή της ταινίας προέκυψαν κάποια ζητήματα, όπως ότι ο Mortensen υποδύεται έναν gay χαρακτήρα και γιατί να μην το κάνει ένας gay ηθοποιός, αλλά όπως εύστοχα δήλωσε σε συνέντευξή του «Πολλοί θα με ρωτήσουν, ο Terry Chen που υποδύεται τον σύντροφό μου στην ταινία, είναι ομοφυλόφιλος; Και η απάντηση είναι δεν ξέρω και ποτέ δεν θα ρωτούσα κάποιον αν είναι κατά την διάρκεια του κάστινγκ. Και πώς ξέρετε για την ζωή μου; Μπορεί να είμαι (straight), μπορεί και όχι. Και ειλικρινά δεν είναι δουλειά σας».

Στις 5 Φεβρουαρίου η ταινία βγαίνει στα σινεμά, σε όσα είναι ανοιχτά, αλλά και σε Video on Demand.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos