"Yelena": Βοηθήστε την να πραγματοποιηθεί

Δημοσίευση: 28 Απριλίου 2015, 04:12

2015. Μια μικρού μήκους για την μετανάστευση και την μητρότητα. Μέσα από την ματιά της Yelena. Ας την βοηθούσουμε να βρει τον δρόμο της.

Πρόκειται για την ομώνυμη μικρού μήκους του Δημήτρη Αμπατζή. Η "Yelena'' αφηγείται την ιστορίας μίας Ουκρανής οικονομικής μετανάστριας, στην Αθήνα του 2015, η οποία δουλεύει ως οικιακή βοηθός. Ο μοναδικός της σκοπός είναι να συντηρήσει τον γιό της, ο οποίος ζει πίσω στην Ουκρανία. Στην ταινία, ακολουθούμε την Yelena σε μια μέρα της ζωής της, στην οποία τα όρια της θα δοκιμαστούν και θα πρέπει να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Όπως σχολιάζει ο σκηνοθέτης:

Διάβασα πρώτη φορά το δίηγημα του Τσέχωφ πριν περίπου 5 χρόνια. Το σενάριο γεννήθηκε ένα χρόνο μετά αλλά συνέχεια έπαιρνε παράταση η πραγματοποίηση του. Και ευτυχώς. Η τελική απόφαση πάρθηκε πέρυσι, όταν άνοιξα μια μεγάλη συζήτηση με μια γυναίκα από την Γεωργία, η οποία πρόσεχε την γιαγιά μου. Τότε συνειδητοποίησα ότι η ιστορία που είχα γράψει έκρυβε μια αλήθεια, η οποία έπρεπε να ακουστεί. Χρωστάμε όλοι κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους, στους ''ξένους''. Για την ζωή που τους κλέψαμε. Για την ζωή που δεν τους αφήνουμε να ζήσουν. Ίσως αυτή είναι η δική μου προσπάθεια να τους το ξεπληρώσω.  

Εδώ τρέχει η καμπάνια ενίσχυσης στο Indiegogo.

 

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos