Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η δεκαεπτάχρονη Μίλι Κέσλερ προσπαθεί να γλυτώσει από τους αιμοβόρους διαδρόμους του σχολείου της και τη μοχθηρία των δημοφιλών μαθητών.

Όταν όμως γίνεται η ίδια ο καινούριος στόχος του Χασάπη, του κακόφημου serial killer της πόλης της, τα σχολικά της προβλήματα θα πάψουν να την απασχολούν. Όταν το μυστηριώδες αρχαίο στιλέτο του Χασάπη προκαλεί την ανταλλαγή σωμάτων ανάμεσα στον ίδιο και τη Μίλι, η νεαρή μαθήτρια ανακαλύπτει ότι έχει 24 ώρες να ανακτήσει το σώμα της, προτού η αλλαγή γίνει μόνιμη και παγιδευτεί στη μορφή ενός μεσήλικα μανιακού για πάντα.

Άποψη: Το είδος της horror comedy, κωμωδίας τρόμου, έχει επιστρέψει δυναμικά στο σινεμά, έπειτα από την ακμή που είχε βιώσει στα τέλη 90s-μέσα 00s. Το Freaky υιοθετεί στοιχεία της κωμωδίας και του είδους του τρόμου, αυτό που προωθεί εδώ και χρόνια η Blumhouse Productions που βρίσκεται πίσω και από το Freaky, με το μοτίβο της αντιστροφής ρόλων που έχουμε δει πολλάκις στο σινεμά και ιδίως σε κωμωδίες, από το The Change-up με τον Ryan Reynolds και το 17 Again με τον Zac Efron μέχρι το πρόσφατο animation της Pixar, Soul.

Εν προκειμένω όμως η αντιστροφή αφορά μια έφηβη και έναν μανιακό δολοφόνο. Η ταινία λειτουργεί ως ένα βαθμό και ως σάτιρα του είδους, με σκηνές που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες ταινίες, από το αρχικό και χωρίς κανέναν συμβολισμό Τετάρτη και 11 (αντί της Παρασκευής και 13) μέχρι την σκηνή με το μαχαίρι που καρφώνεται στην πόρτα με τις κραυγές να θυμίζουν την κιουμπρική Λάμψη ή τον χλευασμό στα στερεότυπα του είδους, όπως οι συνειδητοποίηση της μαύρης φίλης της και του γκέι φίλου της ότι ως μαύρη και γκέι θα πεθάνουν σίγουρα κατά την διάρκεια της ταινίας, μια από τις πιο κωμικές σκηνές της ταινίας.

Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να πούμε ότι διαθέτει πολλά κωμικά στιγμιότυπα, ίσως να ήθελε μια ακόμα πιο έντονη αυτοσαρκαστική διάθεση.

Το σίγουρο είναι ότι ο Christopher Landon, σκηνοθέτης του αυθεντικού horror Paranormal Activity αλλά και του σατιρικού horror Happy Death Day, γνωρίζει πολύ καλά πώς να κατευθύνει την ταινία και πώς να διασκεδάζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Δεν διαθέτει κάποια πρωτότυπη ιδέα ούτε κάνει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει έως τώρα (η πιο επιτυχημένα σαρκαστική και meta προσέγγιση του είδους παραμένει το Cabin in the Woods του 2012), παρόλα αυτά πείθει και πετυχαίνει αυτό που θέλει.

Υπάρχουν αρκετές δυνατές σκηνές τρόμου για τους φαν της λαχτάρας και του τρομάγματος, υπάρχει η  πιο ευφρόσυνη διάθεση για να ελαφρύνει το κλίμα, υπάρχει το στοιχείο της εκδίκησης αναφορικά με το μπούλινγκ που υπόκειται η κοπέλα στο σχολείο και για κάποιες στιγμές αυτά είναι αρκετά.

Στα θετικά να σημειωθεί ο πολύ καλός Vince Vaugh που αποδεικνύει το εύρος του ταλέντου, όχι  μόνο στην καθαρόαιμη κωμωδία.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Απριλίου 2021, 18:43
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021, 18:43
Τίτλος:
Freaky
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos