Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Dylan Pettersson είναι μια εικοσιτριάχρονη κοπέλα, που ζει σε ένα μικρό σουηδικό νησί. Μετά τον πρόσφατο θάνατο της χορεύτριας μητέρας της, η επαφή της με τον χορό γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ενώ οι διάφορες δουλειές που έχει αναλάβει την κρατούν απασχολημένη. Η παρότρυνση της γιαγιάς της την οδηγεί σε μια οντισιόν στο Gothenburg για μια μεγάλη ομάδα σύγχρονου χορού.

Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν όπως τα έχει προβλέψει και καταλήγει να αναλαμβάνει την θέση της καθαρίστριας στο ντραγκ κλαμπ “Queens”. Η επαφή της με τον χορογράφο και τα μέλη του κλαμπ θα της θυμίσουν την αγάπη της για τον χορό και την σημασία του να την εξασκεί.

Άποψη: Δυστυχώς η ταινία της Helena Bergström θα έπρεπε να είναι ένα παράδειγμα στις κινηματογραφικές σχολές ως προς το τι να αποφύγει κανείς οικοδομώντας μια ταινία.

Η πλοκή της είναι ένα χάος, που όσο περνά η ώρα απλώνεται προς κάθε κατεύθυνση. Οι σεναριακές τρύπες δεν καλύπτονται και η εξέλιξη δίνεται με τρόπους που υποτιμούν ουσιαστικά την νοημοσύνη του θεατή (ο τρόπος που «μεταμφιέζεται» σε άντρα μπορεί να συγκριθεί επάξια μόνο με τον Πίπη της Βουγιουκλάκη στο «Η αρχόντισσα και ο αλήτης»).

Η πλειοψηφία των ερμηνειών σκοράρει πολύ κάτω του μετρίου, ενώ οι θεματικές και οι χαρακτήρες αναπτύσσονται με πρωτοφανή αβάθεια.

Η κενότητα μιας ζωής στην οποία δεν εξασκείς αυτό που σε παθιάζει και ο χορός ως μέσο έκφρασης, λύτρωσης και «αλλαγής» είναι αφηγηματικές γραμμές που δεν εκπλήσσουν και αντανακλούν καλές προθέσεις. Τοποθετούνται εδώ με αφετηρία το πένθος και τον ψυχικό πόνο μιας απώλειας βαθιά συνδεδεμένης με τον χορό, για να καταλήξουν στην LGBTQ+ κοινότητα και τις queer δυναμικές, τις σχεσιακές ανασφάλειες, το coming out.

Δηλαδή ένας ψιλοαχταρμάς πραγμάτων που ήθελε να συμπεριλάβει η δημιουργός, για να μιλήσει για κάτι που ούτε η ίδια έχει ακριβώς συνειδητοποιήσει. Ό, τι έχει επιλέξει να θίξει πάντως, το κάνει με εντυπωσιακή αδιαφορία, θάβοντας μέσα στην feel-good αίσθηση την οποιαδήποτε κινηματογραφική και αφηγηματική φροντίδα και δημιουργία.

Η μοναδική επιτυχία της ταινίας είναι ίσως τα μέλη του ντραγκ κλαμπ, που θα μπορούσαν με την χαλαρότητά τους να προσδώσουν κάτι στην όλη προσπάθεια. Αλλά και πάλι, η προσέγγιση τους είναι τόσο ελλιπής, που δεν πετυχαίνει να ξεχωρίσει από το πραγματικά ανιαρό και ανεπαρκές σύνολο. Το υπερκλισέ, γλυκανάλατο τέλος έρχεται απλά να το επισφραγίσει.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2021, 12:26
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2021, 12:26
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Dancing Queens
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Chernobyl 1986

Chernobyl 1986

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μια νεαρή μητέρα που μένει με τον γιο της σε μια κωμόπολη δίπλα...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Spentzos
8922
Feelgood
7937
Spentzos
6678
Tanweer
4690
Feelgood
3274