Verbo

Η Σάρα και ο Λίρικο είναι δύο έφηβοι που θα προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν τον σκοτεινό κόσµο τους, σύντοµα όµως, η έρευνα της Σάρα θα την οδηγήσει σε ένα µυστικό πέρασµα, απ’όπου θα ξεκινήσει µια σκοτεινή και επικίνδυνη περιπέτεια...
Verbo - κριτική ταινίας

Choose life

Animation έχει, japanese culture έχει , hip hop έχει, graffiti έχει, skate έχει, απ’ όλα έχει ο μπαξές και σίγουρα ο Έντουαρντ Σταπέρο Τζάκσον με την ταινία του «Verbo» πιάνει τον παλμό της νεολαίας που αναζητά τον εαυτό της, ψάχνοντας για ήρωες μέσα από ένα ψυχολογικό σκράμπλ πολλαπλών επιπέδων. Η Άλμπα Γκαρσία από την πλευρά της ‘πιάνει’ με μιας το ρόλο και η όλη εσάνς δημιουργεί ένα φανταστικό σκηνικό τύπου Τrainspotting 2013.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, η 15χρονη Σάρα βιώνει την εφηβεία της έχοντας πολλά ερωτηματικά, πολλά ψυχολογικά και γενικά πολλά προβλήματα και παράλληλα μια παράξενη εσωτερική κινητήρια δύναμη, η οποία ισοδυναμεί με την έκτη αίσθηση και η οποία την ωθεί σε εξωπραγματικές καταστάσεις. Ο μόνος που την καταλαβαίνει (?) είναι ο μυστηριώδης graffiti artist Λίρικο, ο οποίος της αφήνει διάφορα αινιγματικά μηνύματα τύπου ‘κρυφτό’ σε διάφορα σημεία της πόλης. H ηρωίδα μαγνητίζεται από τα έργα τέχνης του και ψάχνει μέσα σε αυτά το βαθύτερο νόημα της φαινομενικά κενής της ζωής. Η εύθυραυστη Σάρα είναι ένας άλλος Δον Κιχώτης . Θέλει να γίνει ηρωϊδα και να ξεπεράσει τον φόβο της και τον ευάλωτο εαυτό της αλλά το υποσυνείδητο της παίζει διαβολικά παιχνίδια με άγνωστο αποτέλεσμα.

Ο κόσμος του πραγματικού και εκείνος του φαντασιακού εναλλάσονται σε animation ρυθμούς, ενώ το αξιόλογο και εμπνευσμένο σάουντρακ του Πασκάλ Γκουέν συμπληρώνει το πάζλ με τον πιο ‘darkwave’ τρόπο. Ένας έξυπνος, μοντέρνος και urban style τρόπος αντανάκλασης της αναζήτησης ταυτότητας από τους νέους, που πατάει ακριβώς στο beat των παλμών των σημερινών εφήβων.

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 28 Μαΐου 2013, 22:27
Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2013, 22:27
Τίτλος:
Verbo (Verbo)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
84
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos