Berlinale 2022: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες

Δημοσίευση: 15 Δεκ. 2021, 18:43
Συντάκτης:

H οργανωτική επιτροπή της Berlinale συνεχίζει να σχεδιάζει το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Γερμανία.

<a href="/festival-verolino/berlinale-oi-tainies-mporoyn-na-allaxoyn-ta-myala-ton-anthropon/66000">Berlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"

Πριν λίγο ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες της 72ης διοργάνωσης, που αφορούν στα τμήματα Berlinale Special, Panorama, Forum και Generation.

Χωρίς καποιον κράχτη παραδόξως, αλλά ως συνήθως με πολλά ενδιαφέροντα φιλμ που θα ανακαλύψουμε στην πορεία και φυσικά θα σας γράψουμε αναλυτικά τη γνώμη μας, όπως κάνουμε στο MOVE IT 11 χρόνια σερί και ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα διαμαντάκια.

Berlinale 2022: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο Νάιτ Σιαμαλάν

Θα σταθούμε καταρχήν σε ένα ντοκιμαντέρ που έχει ήδη στριμάρει (και αυτό είναι πάρα πολύ σπάνιο) στην χώρα μας από το Vodafone TV και αναφερόμαστε στο «Nuclear Family», την  αυτοβιογραφική μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ της Ράι Ρούσο-Γιανγκ, που θα προβληθεί στο τμήμα Forum.

Η Sandra Russo και η Robin Young απέκτησαν δύο παιδιά, τους Ry και Cade, από δύο διαφορετικούς δωρητές σπέρματος. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι ο ένας από τους δύο να διεκδικήσει δικαιώματα πατρότητας και επίσκεψης στο σπίτι για να βλέπει το παιδί.

Σας έχουμε γράψει τη γνώμη μας εδώ.

Για το τμήμα Berlinale Special ανακοινώθηκε η περιπέτεια εποχής «Against the ice» του Δανού Πέτερ Φλινθ που αναφέρεται στην προσπάθεια της Δανίας το 1909 να απορρίψει το αίτημα των ΗΠΑ ότι τους ανήκει η Βορειοανατολική Γροιλανδία με το πρόσχημα ότι αποτελείται από διάφορα κομμάτια γης που δεν ενώνονται μεταξύ τους. Ο καπετάνιος Έιναρ Μίκελσεν και η ομάδα του ανέλαβαν το παράτολμο εγχείρημα να την διασχίσουν από άκρη σε άκρη για να αποδείξουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρωταγωνιστούν οι Νικολάι Κόστερ Βαλντάου και Τσαρλς Ντανς (από το GOT), αλλά και ο Τζο Κόουλ των Gangs Of London και Peaky Blinders.

Berlinale 2022: Το επίσημο πόστερ

Στο «About Joan» του Λοράν Λαριβιέρ, θα δούμε την Ιζαμπέλ Ιπέρ στον ρόλο της Τζόαν μιας μητέρας που επιστρέφει στο πατρικό της μετά από μια δύσκολα διαχειρίσιμη εμπειρία με έναν πρώην της (Λαρς Έιντιγκερ). Eκεί όμως «βιώνει κατακερματισμένες αναμνήσεις από τις προηγούμενες ρομαντικές της συναντήσεις». Ακούγεται κάπως γεια σου όλο αυτό, αλλά in Isabell Huppert we trust.

Στα πλαίσια του Πανοράματος, θα τσεκάρουμε το «Taurus» του Τιμ Σάτον (θυμίσου το Funny Face που είδαμε στην Θεσσαλονίκη) που αναφέρεται στην δυσκολία ενός ανερχόμενου αλλά προβληματικού μουσικού για να γράψει το επόμενο hit του. Πρωταγωνιστούν ο ράπερ Machin Gun Kelly, η σύζυγος Μέγκαν Φοξ και οι Σκοτ ΜακΝίρι (Godless, Halt and catch fire), Ρούμπι Ρόουζ (Batwoman).

Επίσης και το ντοκιμαντέρ «Brainwashed: Sex-Camera-Power» της Νίνα Μένκες για τον τρόπο με τον οποίο η sexploitation ανδρική ματιά απεικονίζει το γυναικείο κορμί, σε 120 χρόνια κινηματογρσφικής ιστορίας.

Όλες τις ταινίες που ανακοινώθηκαν μπορείτε να τις βρείτε αναλυτικά εδώ.

To 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 10-20 Φεβρουαρίου 2022. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos