Berlinale 2022: Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο Νάιτ Σιαμαλάν

Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2021, 15:25
Συντάκτης:

Ο Μ. Νάιτ Σιαμαλάν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 72ου Φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 10 ως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

<a href="/festival-verolino/berlinale-oi-tainies-mporoyn-na-allaxoyn-ta-myala-ton-anthropon/66000">Berlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"</a>ΣΧΕΤΙΚΑBerlinale: "Οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων"

Ο πετυχημένος και αρκετά αμφιλεγόμενος Ινδός δημιουργός παραμένει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σκηνοθέτες εκεί έξω και σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή επιλογή από αυτές που μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς η Berlinale.

«Είμαι ευτυχής και μας τιμά ιδιαίτερα που ο Μ. Νάιτ Σιαμαλάν δέχτηκε την πρόσκλησή μας ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του διαμόρφωσε ένα σύμπαν στο οποίο οι φόβοι και οι επιθυμίες στέκονται δίπλα δίπλα, όπου οι νέοι δεν είναι μόνο οι πρωταγωνιστές αλλά και η κινητήρια δύναμη για την αντιμετώπιση του τρόμου. Μέσα στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία, ο Σιαμαλάν είναι μια μοναδική φιγούρα, ένας σκηνοθέτης που έχει παραμείνει πιστός στο όραμά του. Αυτή η αλήθεια στα προσπωικά ιδεώδη είναι ένα από αυτά που αναζητούμε στην επιλογή μας», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κάρλο Τσάτριαν.

«Πάντα ένιωθα σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης στο σύστημα του Χόλιγουντ. Είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα μέσα μας που είναι διαφορετικά και ανορθόδοξα που καθορίζουν τη φωνή μας. Προσπάθησα να διατηρήσω αυτά τα πράγματα στον εαυτό μου και να εμψυχώσω άλλους στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αυτές τις πτυχές στην τέχνη τους και στον εαυτό τους. Η πρόταση να γίνω μέλος της Μπερλινάλε είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αντιπροσωπεύει την υψηλότερη τιμή για έναν σκηνοθέτη. Το να μπορώ να υποστηρίξω και να γιορτάσω τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου στην αφήγηση είναι ένα δώρο που δέχτηκα με χαρά», δήλωσε ο Σιάμαλαν.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Οκτ. 2021, 15:25
Ενημέρωση: 19 Οκτ. 2021, 15:25
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos