H Εύη Καλογηροπούλου σκηνοθετεί το σποτ του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 26 Οκτ. 2022, 11:45
Συντάκτης:

Στην Εύη Καλογηροπούλου, δημιουργό της μικρού μήκους ταινίας Στον θρόνο του Ξέρξη, η οποία προβλήθηκε στην Εβδομάδα της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο Canal+, ανέθεσε το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2022) τη δημιουργία του φετινού σποτ.

<a href="/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Πέντε γυναίκες στέκονται μπροστά από ένα παλιό και παρατημένο αυτοκίνητο, σχεδόν ακίνητες κι ανέκφραστες. Ακούγεται το τραγούδι «Λαδάδικα», σε μουσική Μάριου Τόκα και στίχους Φίλιππου Γράψα, που ερμήνευσε πρώτος ο Δημήτρης Μητροπάνος, όχι όμως και η φωνή των πέντε γυναικών που το τραγουδάνε.

Συνομιλώντας με τη θεματική «Αναπαράσταση» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το σποτ ανασυστήνει και επαναδιατυπώνει ένα εμβληματικό τραγούδι που έχει συνδεθεί με τη Θεσσαλονίκη, μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Παράλληλα, καταθέτει φόρο τιμής στην αρχοντιά, τη δωρικότητα και την ατμόσφαιρα της πρωτότυπης συγκινητικής ερμηνείας, τονίζοντας παράλληλα τη θηλυκή αύρα και την πολυδιάστατη όψη της Θεσσαλονίκης.

Το τραγούδι διασκεύασε η Kid Moxie, προσαρμόζοντάς το σε γυναικείες φωνές.

Η Εύη Καλογηροπούλου είναι σκηνοθέτρια και εικαστικός καλλιτέχνης που εργάζεται στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου, στο τμήμα της Κινούμενης Εικόνας. Είναι Artist in Residency στο Somerset House Studios του Λονδίνου. Οι δουλειές της εξερευνούν ιδέες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση και τον αποκλεισμό, τη διαπολιτισμική ταυτότητα, τις γυναικείες οντότητες στην αρχαία ελληνική μυθολογία και τα post-apocalyptic περιβάλλοντα.

Ιδέα / Σκηνοθεσία: Εύη Καλογηροπούλου

Εμφανίστηκαν οι: Θέμις Μπαζάκα  /  Τόνια Σωτηροπούλου  /   Κατερίνα Nwanze  /  Βαλέρια Χραμπάνη  /  Πέγκυ Θεοδωρογιάννη

Παραγωγός: Αμάντα Λιβανού

Διεύθυνση φωτογραφίας: Έβαν Μαραγκουδάκης  /  Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης  /  Stylist: Βαλέρια Χραμπάνη  /  Make-up: Παναγιώτης Καρακάσης  /  Hair Stylist: Άλεξ Παρίσης  /  Hair Stylist Assistant: Ασημίνα Αντωνοπούλου  /  Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Στεργίου  /  Α΄ Βοηθός κάμερας: Νίκος Σέμπος  /  Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Ιντζέμπελη  /  DIT: Αθηνά Μπουτάρη  /  PA: Γιώργος Παπαγεωργίου  /  PA: Αντώνης Δούκας  /  Neda Film: Ισαβέλλα Αλωπούδη, Κατερίνα Τζούρου  /  Color Correction: Μάνος Χαμηλάκης, Authorwave  /  Μείξη ήχου: Λέανδρος Ντούνης  /  Ηχογράφηση μουσικής: Εύηχον Studio

«Λαδάδικα»

Μουσική: Μάριος Τόκας (ΕΔΕΜ). Στίχοι: Φίλιππος Γράψας (ΕΔΕΜ). Εκτέλεση / Ερμηνεία: Kid Moxie

Θερμές ευχαριστίες: Οικογένεια Μάριου Τόκα & Φίλιππος Γράψας  /  Γιάννης Ζουμπουλάκης  /  Γιώργος Παπαδημητρίου  /  Ηλίας Κτιστάκης – White Balance  /  Διονύσης Τσονόπουλος  /  Γιώργος Στεργίου  /  Boho  /   Oriflame Official Greece   /  Βαλεντίνη Κυριακίδου  /  L’Oréal Hellas  /  Μαρίνα Ζαμζάρα  /  Gaby – Γαβριήλ Νικολαΐδης

To φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί 3-13 Νοεμβρίου 2022. Το MOVE IT θα βρεθεί εκεί όπως κάθε χρόνο και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν. 

Τα πάντα για το φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην ξεχωριστή ενότητα του MOVE IT που ανανεώνεται συνεχώς. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos