63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη με το «The Fabelmans» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2022, 15:15
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποδέχεται το κοινό την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με μια γλυκιά ταινία ενηλικίωσης, που αποτίνει φόρο τιμής στη μαγική αύρα και τη λυτρωτική δύναμη του σινεμά.

<a href="/nea/i-elina-psykoy-kai-ta-adespota-kormia-tis/69430">Η Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ Ελίνα Ψύκου και τα "Αδέσποτα κορμιά" της

Το The Fabelmans, η πιο προσωπική και εξομολογητική ταινία σε ολόκληρη την καριέρα του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που απέσπασε πρόσφατα το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο και βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, είναι η ταινία έναρξης του 63ου ΦΚΘ.

Στο The Fabelmans πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ ΛαΜπελ (Ο κυνηγός, η σειρά American Gigolo) στο ρόλο του 16χρονου φιλόδοξου σκηνοθέτη Σάμι Φέιμπελμαν, η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Μισέλ Γουίλιαμς (Mια πόλη δίπλα στη θάλασσα, Μια εβδομάδα με τη Μέριλιν) στο ρόλο της καλλιτέχνιδας μητέρας του, Μίτσι, ο Πολ Ντέινο (The Batman, Θα χυθεί αίμα) στο ρόλο του επιτυχημένου, επιστήμονα πατέρα, Μπερτ, ο Σεθ Ρόγκεν (Στιβ Τζομπς, An American Pickle) στο ρόλο του Μπένι Λόουερι, του καλύτερου φίλου του Μπερτ και αποκαλούμενο θείο των μικρών Φέιμπελμαν, και ο υποψήφιος για Όσκαρ Τζουντ Χερς (Άκοπο διαμάντι, Συνηθισμένοι άνθρωποι) στον ρόλο του θείου της Μίτσι, Μπόρις.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και το τρέιλερ μπορείτε να βρείτε εδώ. 

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης έχει διπλό ρόλο σκηνοθέτη-σεναριογράφου και έγραψε το σενάριο μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Σεναρίου και κάτοχο Πούλιτζερ, θεατρικό συγγραφέα Τόνι Κούσνερ. Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ Κρίστι ΜακΚόσκο Κρίγκερ, μαζί με τους Σπίλμπεργκ και Κούσνερ.

Τη μουσική έχει γράψει ο πέντε φορές κάτοχος Όσκαρ Τζον Γουίλιαμς (Η λίστα του Σίντλερ,Τα σαγόνια του καρχαρία), τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο δύο φορές κάτοχος Όσκαρ Μαρκ Μπρίτζες (The Artist, Αόρατη κλωστή) και ο σχεδιασμός παραγωγής έχει γίνει από τον δύο φορές κάτοχο Όσκαρ Ρικ Κάρτερ (Λίνκολν, Avatar). Το μοντάζ του The Fabelmans έχει αναλάβει ο τρεις φορές κάτοχος Όσκαρ Μάικλ Καν (Σώζοντας τον στρατιώτη Ράιαν, Η λίστα του Σίντλερ) και η Σάρα Μπρόσαρ (West Side Story, The Post: Απαγορευμένα μυστικά).

Το The Fabelmans θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Νοεμβρίου από την Odeon.

To φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί 3-13 Νοεμβρίου 2022. Το MOVE IT θα βρεθεί εκεί όπως κάθε χρόνο και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβούν. 

Τα πάντα για το φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην ξεχωριστή ενότητα του MOVE IT που ανανεώνεται συνεχώς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos