Νύχτες Πρεμιέρας 19: Ο Φατίχ Ακίν στην Αθήνα

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019, 19:50
Συντάκτης:

Ο Φατίχ Ακίν, ένας από τους πιο αγαπητούς σκηνοθέτες του ελληνικού κοινού, αγκαζάρει τον πρωταγωνιστή του Γιόνας Ντάσλερ και έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το αιματοβαμμένο «Χρυσό Γάντι» στο 25ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

ΣΧΕΤΙΚΑΝύχτες Πρεμιέρας 2019: Οι καλύτερες φωτό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον δρόμο προς την καταξίωση που άνοιξε με το «Μαζί, Ποτέ!» (Χρυσή Άρκτος, 2004), ο Ακίν, αριθμεί βραβεία Σεναρίου στις Κάννες, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην Βενετία και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας για το «Μαζί ή Τίποτα». Φέτος οδηγείται με το «Χρυσό Γάντι» στα κατατόπια του Λαρς φον Τρίερ και του «The House That Jack Built», καθώς διερευνά την αληθινή ιστορία ενός δολοφόνου που σκότωσε τέσσερις γυναίκες στη Γερμανία της δεκαετίας του '70.

Ο Φριτζ, ένας ανειδίκευτος και εθισμένος στο αλκοόλ εργάτης με ελαφρά παραμορφωμένο πρόσωπο, ξοδεύει τις νύχτες του στο «Χρυσό Γάντι», ένα κακόφημο μπαρ στο red light district του Αμβούργου. Καθώς οι συνομήλικες τον περιφρονούν εξαιτίας της αποκρουστικής εξωτερικής του εμφάνισης, ο νεαρός άντρας δελεάζει μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες να τον ακολουθήσουν στο σπίτι κερνώντας τες άφθονο αλκοόλ. Όσες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και εισέρχονται στο βρώμικο διαμέρισμά του, δεν επιβιώνουν για να δουν την έξοδο από αυτό. Έχοντας ως αισθητική αφετηρία το λούμπεν σύμπαν του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Φατίχ Ακίν υπογράφει το κινηματογραφικό πορτρέτο του Φριτζ Χόνκα και μαζί ένα αιματοβαμμένο και γκροτέσκ θρίλερ, προορισμένο να διχάσει.

Εδώ η άποψή μας για το φιλμ από το Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η επετειακή 25η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Δημοσίευση: 10 Σεπτεμβρίου 2019, 19:50
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Knives Out - Στα μαχαίρια - 5 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Σπέντζος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
54986
Spentzos
26000
Tulip
11298
Odeon
8400