Νύχτες 2023: Masterclass στο casting

Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2023, 15:16
Συντάκτης:

Η Crew United Greece σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και το 29ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, συνδιοργανώνει την εκδήλωση Crew United Day την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζει ένα masterclass της βραβευμένης Casting Director Σουζάνε Ρίτερ (Hannah Arendt, Nymphomaniac, Töchter) από την Γερμανία.

<a href="/nea/oi-nyhtes-premieras-apohairetoyn-inteal/69059">Οι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν το Ιντεάλ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι Νύχτες Πρεμιέρας αποχαιρετούν το Ιντεάλ

Στο masterclass η Σουζάνε Ρίτερ θα μοιραστεί πολύτιμη εμπειρία και γνώση με τους/τις ηθοποιούς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας για το modus operandi του casting. Καλύπτοντας το Α-Ω της δουλειάς ενός casting director με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς μέχρι χρήσιμες συμβουλές για τους τελευταίους (Ποιο είναι ένα καλό showreel; Πώς λειτουργεί το casting σε διεθνείς συμπαραγωγές; κ.τλ.), το masterclass απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς.

Η Σουζάνε Ρίτερ, με σπουδές Γερμανικής λογοτεχνίας και Φιλοσοφίας στην Γερμανία και την Γαλλία, δραστηριοποιείται ως casting director με δικό της γραφείο από το 2004, έχοντας υπογράψει το casting σε πλήθος ευρωπαϊκών ταινιών, ανάμεσά τους και πολύ γνωστών σκηνοθετών (Hannah Arendt της Margarethe von Trotta, Nymphomaniac του Lars von Trier). Το 2013 της απονεμήθηκε το γερμανικό Casting Prize. Είναι μέλος των Bundesverband Casting (BVC), International Casting Directors Association  (ICDA), Deutschen Filmakademie (DFA) και European Film Academy (EFA).

Μάθετε περισσότερα για την Σουζάνε Ρίτερ εδώ

Αμέσως μετά το masterclass, ακολουθεί η προβολή της ταινίας Töchter της Νάνα Νόιλ (2021). Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας, για την οποία μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Το casting υπογράφει η Σουζάνε Ρίτερ.

Μάθετε περισσότερα για την ταινία εδώ. 

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της Crew United Greece.

H Crew United, το μεγαλύτερο online δίκτυο επαγγελματιών του οπτικοακουστικού τομέα στην Ευρώπη, λειτουργεί πλέον και στην Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και γλωσσικής πρόσβασης στην πλατφόρμα, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA – Creative Europe (https://www.crew-united.com/el/).

Εδώ και 27 χρόνια, η Crew United προσφέρει μια πλατφόρμα διασύνδεσης κινηματογραφιστών, η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα επαγγέλματα και τις δραστηριότητες του κλάδου και όλους τους τύπους των οπτικοακουστικών έργων.

Όλοι οι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλατφόρμα, το περιεχόμενο και τα εργαλεία της, τον τρόπο εγγραφής και χρήσης της, αλλά και να συζητήσουν για τη χρησιμότητά της με την Βένια Βέργου, υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Crew United στην Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου

Αίθουσα εκδηλώσεων Goethe-Institut Athen

12:00: Inside the Mind of a Casting Director: ένα masterclass με τη Σουζάνε Ρίτερ. Στα αγγλικά. Ακολουθεί Q&A

13:30: Προβολή της ταινίας Töchter της Νάνα Νόιλ (2021), συμπαραγωγή Γερμανίας-Ελλάδας-Ιταλίας (διάρκεια: 122’). Στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους. Ευγενική παραχώρηση: Heimatfilm και Heretic

15:45: Show me the Crew! – παρουσίαση της Crew United Greece από την Βένια Βέργου – Στα ελληνικά

Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση είναι μια συν-διοργάνωση του Goethe-Institut Athen με την Crew United Greece και το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos