Nύχτες 17: Το Donnie Darko θα προβληθεί ψηφιακά αποκατεστημένο

Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2017, 15:32
Συντάκτης:

Το σκοτεινό, καλτ αριστούργημα του Ρίτσαρντ Κέλι επιστρέφει με μία ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια 4Κ, δημιουργημένη με την αφορμή της 15ης επετείου της ταινίας στις ΗΠΑ και θα προβληθεί στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.

Αν και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κέλι αντιμετώπισε αρχικά πολλά προβλήματα διανομής, αυτό το μοναδικό κινηματογραφικό αμάλγαμα εφηβικής, επιστημονικής φαντασίας και '80s νοσταλγίας περιγράφεται από τον σκηνοθέτη ως ένα κινηματογραφικό ανάλογο του «Φύλακα στη Σίκαλη» του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, ενώ πρωταγωνιστούν οι Τζέικ Τζίλενχαλ, Σεθ Ρόγκεν, Μάγκι Τζίλενχακ,  Τζίνα Μαλόουν, Πάτρικ Σουέιζι, Μαίρη ΜακΝτόνελ και Ντρου Μπάριμορ.

Με συνοδεία ενός υποβλητικού soundtrack και μία φευγάτη ιδέα, το «Donnie Darko» αποτέλεσε ένα φιλμικό απόσταγμα του άγχους, των εμμονών και της τρυφερότητας των εφηβικών χρόνων. Ένας ανάποδος «επαναστάτης χωρίς αιτία» που τόλμησε να ακολουθήσει το Λαγό μέσα στην τρύπα της ενηλικίωσης και να βρεθεί, όχι σε μία Χώρα των Θαυμάτων, αλλά σε εκείνη της αμφιβολίας.

Η ανάδειξη του σε καλτ φαινόμενο μέσα απ' τα ράφια του video club, έφερε μια απολύτως γοητευτική παραφιλολογία που κρατάει μέχρι σήμερα, απλωμένη σε blogs, κόμικς, εναλλακτικά cuts - ακόμη κι ένα χυδαίο sequel. Το Donnie Darko μοιάζει όλο και πιο πολύ μ' εκείνο το νοσταλγικό τραγούδι από τα 80's που τελικά σ' άρεσε πολύ περισσότερο απ' όσο νόμιζες (και τώρα πια δεν μπορείς να σταματήσεις να το ακούς). 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos