"Human vapor": Ο τρόμος και ο ανθρώπινος ατμός
Nα μια νέα ιδέα για τηλεοπτικό serial killer, αρκετά απλή αλλά αποτελεσματική: τι θα γινόταν αν ο δολοφόνος μπορούσε κυριολεκτικά να εξατμιστεί; Το “Human Vapor”, η νέα ιαπωνο-κορεατική παραγωγή της πλατφόρμας, παίρνει ένα κλασικό τέρας της ιαπωνικής επιστημονικής φαντασίας και το μετατρέπει σε πρωταγωνιστή ενός σύγχρονου crime thriller που μοιάζει να συνδυάζει αστυνομικό μυστήριο, υπερφυσικό τρόμο και κοινωνική παράνοια.
ΣΧΕΤΙΚΑ"The Boroughs": Ένα Stranger Things για την τρίτη ηλικία
Το Netflix ενώνει τις δυνάμεις του με το στούντιο Toho, επιστρατεύει τον σκηνοθέτη του Train To Busan και μας φέρνει μια σειρά που θα κάνει το κλιματιστικό σας να φαίνεται επικίνδυνο. Το Human Vapor κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου και η κεντρική ιδέα είναι τόσο 80s καλτίλα που δεν γίνεται να μην τη λατρέψεις. Ένας τύπος μεταμορφώνεται σε αέριο, περνάει μέσα από τοίχους, τρομοκρατεί την αστυνομία και σκοτώνει κόσμο. Πώς το σταματάς αυτό; Προφανώς, δεν το σταματάς. Όπως μας ενημερώνει η επίσημη σύνοψη του Netflix: «Ο κόσμος παρακολουθεί σοκαρισμένος όταν ένας άνθρωπος ξαφνικά διογκώνεται και εκρήγνυται ζωντανά στην τηλεόραση. Ο υπεύθυνος πίσω από αυτή την πρωτοφανή δολοφονία είναι ο “Human Vapor” — ένας άνδρας που μπορεί να μετατρέψει το σώμα του σε αέριο και να περνά μέσα από οποιοδήποτε εμπόδιο. Ανακοινώνει εκ των προτέρων τους φόνους του και τους πραγματοποιεί, σαν να χλευάζει τις αρχές που πασχίζουν να τον εντοπίσουν. Με κάθε νέο περιστατικό διαβρώνει την κοινωνία με έναν άμορφο και πανταχού παρόντα φόβο». Με άλλα λόγια, πρόκειται για τον χειρότερο δυνατό εφιάλτη κάθε αστυνομικού: έναν ύποπτο που όχι μόνο δεν αφήνει ίχνη αλλά μπορεί κυριολεκτικά να γίνει... αέρας.

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το τρέιλερ της σειράς, η οποία βασίζεται στο “Human Vapor” της Toho από το 1960. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το πρωτότυπο, πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες του Ισίρο Χόντα, του σκηνοθέτη που έγραψε ιστορία με το “Godzilla”. Το σενάριο εκείνης της ταινίας είχε υπογράψει ο Τακέσι Κιμούρα. Και ο Γεόν Σανγκ-χο, ο άνθρωπος που έδωσε νέα πνοή στο zombie cinema με το “Train To Busan” και αργότερα υπέγραψε το “The Colony”, θα φροντίσει για τα... διαδικαστικά. Bonus, το “Human Vapor” χρησιμοποιεί την ίδια βραβευμένη με Όσκαρ ομάδα οπτικών εφέ που δημιούργησε το “Godzilla Minus One”. Αν ξέρεις, ξέρεις.
Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουλίου, στο Netflix.













ΣΧΟΛΙΑ
Εμφάνιση σχολίων