Νύχτες 13: "Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος" - REVIEW

Δημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2013, 21:17

Τα χρονικά του δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

Διασκεδαστική επική sci-fi made in Greece

5/10

Η αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του Elebros. Ο σκλάβος και συνάμα καλύτερος μονομάχος Ντράγκαρ καταφέρνει να το ‘σκάσει’ μαζί με την ‘όμηρο’ πλέον κόρη του στρατηγού, Valeria. Ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και η μάχαη σώμα με σώμα στα βουνά και στα λαγκάδια δεν έχει τελειωμό.

Η αίθουσα του IDEAL ήταν κατάμεστη στην προβολή της πρώτης ελληνικής επικής ταινίας φαντασίας «Τα χρονικά του δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» του Θάνου Κερμίτση. Το πορωμένο -ήδη προτού μπεί στην αίθουσα- κοινό που από Μπλακμεταλλάδες, comic φανς, μέχρι mainstream λάτρεις του Game of Thrones και του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, ενώ η ουρά στα ταμεία για όσους δεν είχαν καταφέρει να βρουν εισιτήριο και ήλπιζαν για κάποια extras ήταν πολύ μεγάλη.

Στα της ταινίας τώρα, το συμπέρασμα ήταν ότι οι συμμετέχοντες στο καστ πρέπει να πέρασαν πολύ καλά στα γυρίσματα. Οι υπερβολές και ο γενικότερος ‘στόμφος’ σε ατμόσφαιρα, μουσική, μακιγιάζ και κοστούμια ήταν σε πλήρη αντίθεση με τους ανά στιγμές υποτονικούς και κλισέ ελληνικούς διαλόγους, ωστόσο δεν έχω καταλάβει εάν αυτό έγινε εσκεμμένα από σκηνοθέτη και σεναριογράφο, προκειμένου να δώσουν μια επιπλέον ‘επική ταινία φαντασίας ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ’ εσάνς στην ταινία τους.

Σαν σύνολο, η ταινία ήταν διασκεδαστική για το ‘αδάμαστο’ κοινό που έφερε ‘αδάμαστη’ θέληση για τον Ντράγκαρ, σε στύλ ‘δώσε κι άλλο’, αν και υπήρχαν αρκετά προβλήματα, όπως ο ήχος (σε αρκετά σημεία δεν καταλάβαινες τί ακριβώς έλεγαν οι ηθοποιοί), το μοντάζ (ορισμένες φορές ήταν πολύ εμφανείς οι ατέλειες) και η αχρείαστα μεγάλη διάρκεια (126’). Δεν μπορούμε επίσης να παραβλέψουμε ότι ορισμένες ερμηνείες ήταν υπέρ του δέοντος κραυγαλέες..

Ωστόσο, πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια, τηρουμένων των αναλογιών, έχοντας δηλαδή ως δεδομένο συγκεκριμένες οικονομικές συγκυρίες καθώς και το γεγονός ότι η ταινία ουσιαστικά χρηματοδοτήθηκε μέσω crowd funding. Σίγουρα δεν περιμέναμε ότι η πρώτη ταινία αυτού του είδους θα είναι μια 'σοβαρή' επική ταινία επιστημονικής φαντασίας «τέλεια», αλλά εν κατακλείδι αυτό που μετράει είναι ότι την απόλαυσε το κοινό.

Eιρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos