Τζέιμς Κάμερον: "Η Alita θα αρέσει πολύ"

Published: 7 Feb 2019, 03:50
Συντάκτης:

Η εμπνευσμένη από ιαπωνικό manga ταινία Alita: Battle Angel μετά από 15 χρόνια που είναι στα σκαριά και έπειτα από πολλές αναβολές κατάφερε να βγει στα σινεμά, αν και πήρε κυρίως μέτριες κριτικές. Πρόκειται για την ιστορία μιας υβριδικής ηρωίδας σε έναν μετααποκαλυπτικό κόσμο, που πολύ ήθελε να αφηγηθεί ο James Cameron, μέχρι να αναλάβει τελικά την σκηνοθεσία ο Robert Rodriguez. Ο σκηνοθέτης μιλώντας στην παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, αναφέρθηκε στον Cameron που είχε γράψει το σενάριο ήδη α[ό το 2004, ότι «είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να παίξει παντού στον κόσμο, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν ξέρουν τα manga. Είναι περισσότερο παγκόσμια ιστορία από όσο ο κόσμος περιμένει».

Ο Rodriguez είχε δηλώσει πως το μπάτζετ ήταν 150 εκατομμύρια δολάρια, και ότι η εταιρεία Twenty-First Century Fox ανέβαλε δύο φορές την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές, ενώ επαινούνται τα εφέ, και η ερμηνεία της Rosa Salazar ως Alita, έχουν βρει τους χαρακτήρες ελάχιστα αναπτυγμένους, με το The Wrap να το αποκαλεί μια γυαλιστερή μάζα και τον Guardian ένα αναμενόμενο δυστοπικό ρομάντζο. Από την άλλη το IndieWire είναι πιο ενθουσιώδες.

O Cameron που υπογράφει το σενάριο και βρίσκεται και στην παραγωγή δήλωσε πως «ξέρουμε ότι η ταινία είναι για την ευχαρίστηση του κοινού. Ξέρουμε ότι το κοινό θα την ακολουθήσει (την Alita) στο ταξίδι της, θα την πιστέψει και θα την νιώσει» δείχνοντας πολύ αισιόδοξος, παρά τις πρώτες κριτικές, και παρά την αρνητική κριτική για την απουσία ασιατών ηθοποιών. Ο Yukito Kishiro που έγραψε το manga είπε πως «θεωρώ ότι είναι ένα ιδανικό καστ. Θα μπορούσαν να έχουν μια Γιαπωνέζα ηθοποιό να κάνει τις σκηνές δράσης? Σίγουρα. Αλλά υποθέτω οι άνθρωποι που έκαναν το καστ αποφάσισαν να πάνε με αυτούς που έχουν. Είμαι χαρούμενος με αυτό».

Η ταινία που εκτός άλλων παίζουν και οι Christoph Waltz, Jennifer Connely και ο Mahershala Ali, βγαίνει στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου.

Eδώ μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερες πληροφορίες και τα wow τρέιλερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos