ΣΕΙΡΕΣ

«Το όνομα του ρόδου» στη μικρή οθόνη

Published: 12 Mar 2019, 23:23
Συντάκτης:

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την επιτυχία της ταινίας του Ζαν-Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο Έκο «Το όνομα του ρόδου».

<a href="/en/news/proti-fotografia-kai-titlos-gia-tin-epistrofi-toy-jesus-quintana/54270">"The Jesus Rolls"! Έρχεται.</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The Jesus Rolls"! Έρχεται.

Η ιταλογαλλογερμανική παραγωγή θα αποτελείται από 8 επεισόδια, μεταδίδεται ήδη στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις ΗΠΑ.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος -που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα-, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Μετά τον Σον Κόνερι, ο Τζον Τουρτούρο (επίσης συνσεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός) θα υποδυθεί αυτή την φορά τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

Σύμφωνα με την παραγωγή, ο Ουμπέρτο Έκο είχε ο ίδιος εγκρίνει ένα πρώτο προσχέδιο του σεναρίου πριν από τον θάνατό του το 2016, και η οικογένειά του ακολούθησε στη συνέχεια την ιδέα αυτή, που γυρίστηκε στα αγγλικά και κατά ένα μεγάλο μέρος στη Cinecittα στη Ρώμη, όπως η ταινία του 1986.

Στο καστ επίσης οι Ρούπερτ Έβερετ, Τζέιμς Κόσμο, Σεμπάστιαν Κοχ, Τσέκι Κάριο και αρκετοί Ιταλοί και Γάλλοι ηθοποιοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos