Ο Τοντ Χέινς θα ασχοληθεί με τον Φρόιντ

Published: 22 May 2018, 12:57
Συντάκτης:

Μέχρι πρόσφατα δεν είχαν ακουστεί νέα για το επόμενο πρότζεκτ του Todd Haynes, μετά την τελευταία του ταινία «Wonderstruck», την μεταφορά του βιβλίου του Brian Selznick (http://www.moveitmag.gr/tainies/wonderstruck/57216). Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα στο Φεστιβάλ των Καννών βραβεύτηκε ο διευθυντής φωτογραφίας και συνεργάτης του Haynes, Edward Lachman. Ο Haynes παρακολούθησε την βράβευση του φίλου του, με τον οποίον  έχει δουλέψει στις ταινίες «Far From Heaven», «I’m Not There», «Carol», και «Wonderstruck», αλλά και στη σειρά «Mildred Pierce».

Ο σκηνοθέτης λοιπόν αποκάλυψε ότι έχει ένα άλλο πρότζεκτ στα σκαριά με την Amazon Studios: μία σειρά για τον διάσημο νευρολόγο Sigmund Freud, τον πατέρα της ψυχανάλυσης. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του παλαιότερα στο INTO Magazine, διαβάζει πολύ Freud, οπότε δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Πιθανόν να ξανασυνεργαστεί με τον μόνιμο συνεργάτη του, τον Lachman. Πρόκειται για μίνι σειρά, αλλά άγνωστες παραμένουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Η σειρά για τον αυστριακό επιστήμονα θα είναι η δεύτερη συνεργασία με την Amazon, που διένειμε και το «Wonderstruck». Ο Haynes είχε αποκαλύψει μήνες πριν ότι ετοίμαζε μία νέα σειρά, αλλά δεν είχε πει τότε τίποτα παραπάνω. Τότε είχε αναφέρει ότι θα αφορά «την επανεξέταση μίας προσωπικότητας που ίσως ξεχνάμε πόσο ριζοσπαστική υπήρξε για την σκέψη μας, διότι είναι τόσο ενσωματωμένη στην κουλτούρα μας». Τώρα καταλαβαίνουμε ότι μιλούσε για τον Freud.

Μάλλον η Amazon θα προσπεράσει ένα άλλο πρότζεκτ που είχε αναλάβει ο σκηνοθέτης και είχε ανακοινωθεί από το 2015, και αφορούσε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο L.A. στην αρχή των 70s, εμπνευσμένο από το ντοκιμαντέρ «The Source Family». Μία ταινία που από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει στους προγραμματισμούς της Amazon, είναι ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα The Velvet Underground. Είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο, και θα συμμετείχε και η Polygram Entertainment και η Verve Label Group, αλλά θα δούμε τι θα γίνει με αυτό. Προς το παρόν αναμένουμε τον Freud δια χειρός Todd Haynes.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos