O "Spiderman" στη νέα ταινία του Σκορσέζε

Published: 8 May 2013, 16:19

Aφήνει τον έναν "playboy" και πιάνει άλλον, ανερχόμενο, ο Μάρτιν Σκορσέζε για τη νέα του ταινία. Ο 71χρονος Νεοϋορκέζος δημιουργός αποφάσισε να σταματήσει το... "σερί Ντι Κάπριο" και να τοποθετήσει σαν πρωταγωνιστή στη νέα του ταινία (που θα ακολουθήσει το "Wolf of the Wall Street" -μαντέψτε με ποιον- και το ντοκιμαντέρ για τον Μπιλ Κλίντον), τον Άντριου Γκάρφιλντ.

O 30χρονος πρωταγωνιστής των "Amazing Spiderman (και της συνέχειας που γυρίζεται...) και "Social Network" συνεχίζει την ανοδική του πορεία, υτή την φορά στο "Silence". Πρόκειται για μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιάπωνα Σουσάκου Έντο, με την ιστορία να εκτυλίσσεται το 17ο αιώνα με πρωταγωνιστές δύο Ιησουίτες ιερείς που όταν ταξιδεύουν στην Ιαπωνία για να συναντήσουν το μέντορά τους και να διαδώσουν τα χριστιανικά κηρύγματα, έρχονται αντιμέτωποι με τη βία όχι μόνο των Ιαπώνων φεουδαρχών, αλλά και υπολοίπων Ευρωπαίων ιεροκηρύκων, που εποφθαλμιούν τις ίδιες περιοχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηρωικές προσπάθειες των ιησουιτών έχουν απασχολήσει τη σκοτεινή αίθουσα. Θυμίζουμε την «Αποστολή» (1986) του Ρόλαντ Τζόφι με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέρεμι Αϊρονς για τους ιησουίτες ιερείς που πέθαναν ενώ προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον 18ο αιώνα στη ζούγκλα της Νοτίου Αμερικής τους Ινδιάνους Γκουαράνι από τη δουλεία των Πορτογάλων. Αλλά και τη «Μεγάλη αποστολή» (1991) του Μπρους Μπέρεσφορντ, την οποία ο συγγραφέας Μπράιαν Μουρ προσάρμοσε στο σινεμά από το βιβλίο του «Black robe». Το φιλμ επικεντρώνεται σε έναν ιησουίτη που επιδιώκει να προσηλυτίσει τις ινδιάνικες φυλές του Καναδά.

Mαζί του και οι Λίαμ Νίσον, Άνταμ Ντράιβερ, Κίαραν Χιντς...

Α.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos