Η Μαρία Κίτσου κορυφαία θεατρική ηθοποιός της χρονιάς

Published: 21 Mar 2012, 15:20

Η φετινή νικήτρια του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη ακούει στο όνομα Mαρία Κίτσου και πρόκειται για την έκτη ηθοποιός στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου, για τον ρόλο της Ελεν στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στην Πλάκα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η εκδήλωση, είχαν συγκεντρωθεί εκτός από τις προηγούμενες νικήτριες και πολλοί άνθρωποι του χώρου. Το επαμειβόμενο βραβείο (3.000 ευρώ) συνοδεύεται από την καρφίτσα της Μελίνας, μια καρφίτσα που παραδίδεται από τη μια ηθοποιό στην άλλη, σαν μια σκυταλοδρομία ταλέντου και θεάτρου.

Οι συνυποψήφιες της Μαρίας Κίτσου ήταν οι:

Αλεξάνδρα Αϊδίνη για το ρόλο «Ρηνούλα» στο έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Εθνικό Θέατρο.

Βίκυ Κυριακουλάκου για την ερμηνεία της στο έργο «Πολεοδομία 3: πρώτος στοχασμός: περί όσων μπορούν να τεθούν εν αμφιβόλω» βασισμένο στο έργο «Στοχασμοί περί της πρώτης φιλοσοφίας» του Ρενέ Ντεκάρτ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νούλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Χριστίνα Μαξούρη για την ερμηνεία της στο έργο «Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες» της ομάδας θεάτρου Sforaris σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, που έχει παρουσιαστεί έως τώρα στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Bios και στο θέατρο Πορεία.

Λένα Παπαληγούρα για την ερμηνεία της στο έργο «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό Θέατρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Rosario, από την Spentzos Rosario από την Spentzos