Το ελληνικό Saw στο Anatomy Film Fest 18

Published: 29 Oct 2018, 13:31
Συντάκτης:

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου (Anatomy: Crime & Horror International Film Festival) διεξάγεται από την ομάδα "Basement" για δεύτερη χρονιά φέτος και θα διαρκέσει 7 ημέρες, από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου (31 Οκτωβρίου και 1, 2, 3, 4, 10 και 11 Νοεμβρίου) στον Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας Καλυψώ. Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 5 μ.μ. και διαρκούν έως τις 11.30 μ.μ., ενώ για την Παρασκευή (02/11) και τα Σάββατα (03/11 και 10/11) έχουν προγραμματιστεί επιπλέον μεταμεσονύκτιες προβολές.

<a href="/en/nea/samoyel-tzakson-kris-rok-sto-neo-saw/60652">Σάμουελ Τζάκσον & Κρις Ροκ στο νέο Saw!</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣάμουελ Τζάκσον & Κρις Ροκ στο νέο Saw!

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η προβολή του "ελληνικού Saw", για το οποίο σας έχουμε γράψει πριν αρκετό καιρό. Πρόκειται για το νέο φιλμ του Αλέξανδρου Λεονταρίτη (της Τελικής Αποπληρωμής) με τίτλο Αίθουσα Αναμονής και πρωταγωνιστές την Τόνια Σωτηροπούλου και τους τηλεοπτικούς ηθοποιούς Ανδρέα Βουγιούκα, Μαρία Ιωάννου (Μπρούσκο) και Χρήστο Σιμαρδάνη. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, με την ιστορία να αφορά πέντε πρόσωπα τα οποία ξυπνούν εγκλωβισμένα σε μια αποθήκη, χωρίς να θυμούνται πώς και γιατί βρέθηκαν σε αυτό το λαβύρινθο, χωρίς διαφυγή. Προσπαθούν να βρουν τι τους συνδέει, τι τους χωρίζει και ποιο είναι το μυστικό που θα τους καταστρέψει ή θα τους σώσει...  

Θα προβληθούν 119 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 34 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες αστυνομικές, τρόμου, θρίλερ, αγωνίας, μυστηρίου, φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας, «μαύρες» κωμωδίες, κινουμένων σχεδίων και  μουσικές/χορευτικές. Οι περισσότερες από αυτές προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ κάποιες άλλες για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Το φεστιβάλ ξεκινάει την Τετάρτη 31/10, ημέρα του Halloween, στις 7 μ.μ. με την προβολή των δέκα καλύτερων  ταινιών του περσινού φεστιβάλ και η μέρα κλείνει με την προβολή του M (1931) του Φριτς Λανγκ, το οποίο μας παραχώρησε για προβολή το Ινστιτούτο Γκαίτε. Την Πέμπτη 1/11, συνεχίζεται το αφιέρωμα στον σύγχρονο Γερμανικό κινηματογράφο, η Παρασκευή 2/11 είναι αφιερωμένη σε  αστυνομικές ταινίες από όλο τον κόσμο, ενώ για την Κυριακή 11/11 έχει προγραμματιστεί η απονομή των βραβείων. Μετά την απονομή ακολουθεί μια έκπληξη για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την προβολή της ταινίας «Το μωρό της Ρόζμαρι» του Ρόμαν Πολάνσκι.

Το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση, στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos