ΣΕΙΡΕΣ

Είδαμε πιλότο από "Scream Queens" και μας άνοιξε η όρεξη...

Published: 23 Sep 2015, 20:38
Συντάκτης:

«Απογειώθηκε»’ το πιλοτικό επεισόδιο των «Scream Queens» ανοίγοντας την όρεξή μας για χειμωνιάτικες νύχτες τρόμου. Το στόρι πάει ως εξής. Μεταφερόμαστε στο 1995 στην πανεπιστημιούπολη, πιο συγκεκριμένα στη γυναικεία αδελφότητα ΚΚΤ όπου κλονίζεται από μία ξαφνική δολοφονία διακόπτοντας το κολεγιακό πάρτυ. Είκοσι χρόνια μετά ξαναβάφονται κόκκινοι οι τοίχοι της αδελφότητας αφού διαπράττεται νέος φόνος , αναγκάζοντας τα μέλη( παλιά & νέα) να τον συγκαλύψουν, γιατί τα μυστικά είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε γυναικείας αδελφότητας και κατά συνέπεια φιλίας.

Πρόεδρος των ΚΚΤ η Chanel που την υποδύεται με περίσσεια άνεση η Εmma Roberts , θα την περιγράφαμε ως καλογυαλισμένη Barbie με σοβαρά προβλήματα διαχείρισης θυμού . Σαν σωστή queen C είναι περικυκλωμένη από την «αυλή» της, τα minions της που φυσικά φέρουν το όνομά της. Παραδείγματος χάριν η Ariana Grande είναι η Chanel #2 όπου απ΄ ότι κρίνουμε έχει διακοσμητικό ρόλο. Την αδελφότητα έχει βάλει στόχο να ‘’εξαγνίσει’’ από τη μία η Grace Gardner, κλώνος της Peyton από το ‘’One tree Hill’’ , από την άλλη η πρύτανης Cathy Munsch με την Jamie Lee Curtis να δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένη στο ρόλο. Εξάλλου ο δημιουργός Ryan Murphy («Glee», «American Horror Story») έχει επενδύσει στην Jamie , στο DNA της (μητέρα της είναι η Janet Leigh από το «Ψυχώ»)  και στην προϋπηρεσία της από τις ταινίες «Halloween».

Συστατικά που συντελούν στην ελκυστικότητα της νέας σειράς είναι το βιτριολικό χιούμορ (wannabe Taylor Swift), οι ποπ αναφορές (Waterfalls από ΤLC), η σπιντάτη σκηνοθεσία (δεν βαριέσαι ούτε λεπτό) και τα φονικά που σοκάρουν τους οφθαλμούς μας . Όπως και στο τηλεοπτικό ‘’Scream’’(http://www.moveitmag.gr/news/tileoptiko-fainomeno-scream-s01-review/51566) τονίζεται η καταναγκαστική εξάρτηση από το facebook και τ’ άλλα social media που λειτουργούν –όπως φαίνεται-εις βάρος της επικοινωνίας face-to-face. Άραγε το «Scream Queens» θα γίνει το νέο guilty pleasure μας; Αν και είναι νωρίς, πιθανολογούμε πως ναι…

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos