To "Bohemian Rhapsody" θα προβληθεί στην Κίνα χωρίς τις gay σκηνές

Published: 22 Mar 2019, 18:28
Συντάκτης:

Και ενώ το πράσινο φως έχει δοθεί για την διανομή του “Bohemian Rhapsody” στην Κίνα, η ταινία για την ζωή του Freddie Mercury αναμένεται να περάσει από επιπλέον επιμέλεια ώστε να γίνει κατάλληλη για το κοινό της Ανατολικής χώρας.

<a href="/en/multimedia-video-clip/na-giati-montaz-toy-bohemian-rhapsody-einai-pragmatika-kako/60198">Να γιατί το μοντάζ του "Bohemian Rhapsody" είναι πραγματικά κακό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΝα γιατί το μοντάζ του "Bohemian Rhapsody" είναι πραγματικά κακό

Η 20th Century Fox ήρθε σε συμβιβασμό με την διοίκηση του Chinese Film Bureau για το “κόψιμο” συγκεκριμένων σκηνών της ταινίας στις οποίες κυριαρχεί το ομοφυλοφιλικό στοιχείο όπως ανάλογη λογοκρισία θα λάβουν και τα φιλιά ανάμεσα στο ίδιο φύλο.

Για το “Bohemian Rhapsody”, βέβαια, η αρχή είχε ήδη γίνει από το site “Mango TV” το οποίο επέλεξε να “κόψει” εντελώς την φράση «γκέι άνδρας» από τον ευχαριστήριο λόγο του Ράμι Μάλεκ όταν βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, και να την αντικαταστήσει με την έκφραση «ιδιαίτερη κοινότητα».

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη. Στο παρελθόν πολλές ταινίες ήρθαν αντιμέτωπες με το censorship που επιβάλλει η πολιτική της χώρας μέχρι και με την ολοκληρωτική απαγόρευση προβολής σε αίθουσες, τηλεόραση αλλά και σε υπηρεσίες streaming. Να αναφέρουμε πως πέρυσι, το “Call Me by Your Name” αποκλείστηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου λόγω περιεχομένου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos