Ξεχνάμε το σινεμά και το καλοκαίρι

Published: 3 Apr 2020, 12:20
Συντάκτης:

H επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού και η καραντίνα που την συνοδεύει σε πολλές χώρες του κόσμου, έχει οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις και επιπλοκές σε όλους τους τομείς της οικονομίας, αλλά και του πολιτισμού. Και στο σινεμά, οι αλλαγές είναι θεαματικές.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Οι κινηματογράφοι παραμένουν κλειστοί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά πότε θα ανοίξουν. Κάτι που σημαίνει ότι πολλές ταινίες που είχαν προγραμματιστεί στο παρόν και το άμεοσ μέλλον, μένουν ουσιαστικά ξεκρέμαστες, ιδιαίτερα οι "μικρές". Διότι τα μεγάλα μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού ανακοίνωσαν την μετατόπιση της κυκλοφορίας τους προς φθινόπωρο και χειμώνα, γεγονός που σημαίνει πως και επίσημα η καοκαιρινή σεζόν θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν.

Το "Top Gun: Maverick" θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου (αντί στις 24 Ιουνίου), το "A quiet place 2" μεταφέρθηκε -αισιόδοξα- για τις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ  το "Wonder Woman 1984" μεταφέρθηκε από τις 5 Ιουνίου στις 21 Αυγούστου, με τα πιο πιθανά σενάρια να το οδηγούν σε νέα αναβολή. 

To "Βlack Widow" δεν θα βγει φυσικά Πρωτομαγαγιά και αναβλήθηκε για μελλοντική ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ θυμ΄ζουμε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη για τo "Μulan" και το νέο φιλμ του James Bond, "Νo time to die", το οποίο θα βγει στις αίθουσες στις 12 Νοεμβρίου. 

To "Fast &  Furious 9" θα το δούμε 2 Απριλίου 2021 (από 22 Μαϊου), ενώ το “Ghostbusters: Afterlife” που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου μεταφέρθηκε στις 5 Μαρτίου 2021 και το "Morbius" που αναμενόταν 31 Ιουλίου πήγε για 19 Μαρτίου και το πολεμικό δράμα "Greyhound" με τον Τομ Χανκς αναμενόταν στις 12 Ιουνίου και επίσης αναβλήθηκε. 

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν και οι νέες ημερομηνίες για το "Tenet" του Κρίστοφερ Νόλαν (είχε αρχικά προγραμματιστεί για 16 Ιουλίου) και το "The French Dispatch" του Ουές Άντερσον που αναμενόταν 24 Ιουλίου. 

Και φυσικά θα ακολουθήσουν πολλά φιλμ ακόμη...

Update 5/4/20: Η Disney ανακοίνωσε αναβολ'ες/μεταθεσεις των δικών της μπλοκμπάστερ: Η "Mulan" θα βγει στις αίθουσες στις 24 Ιουλίου 2020, το «The French Dispatch» μεταφέρεται στις 16 Οκτωβρίου, το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ στις 18 Δεκεμβρίου ο «The Last Duel» του Ρίντλεϊ Σκοτ στις 25 Δεκεμβρίου. Το "Black Widow" θα βγει στις αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, το "The Eternals" στις 12 Φεβρουαρίου 2021, το "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" στις 5 Νοεμβρίου 2021, το "Thor: Love and Thunder" στις 28 Φεβρουαρίου 2022, το "Black Panther 2" 8 Μαϊου 2022, το "Captain Marvel 2" 8 Ιουλίου 2022, το "Indiana Jones 5" 29 Ιουλίου 2022. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos