ΣΕΙΡΕΣ

"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Published: 14 May 2020, 13:03
Συντάκτης:

Σύνοψη: Λίγα χρόνια πριν, όταν το buzz γύρω από το όνομα του ράπερ Lil Dicky άρχιζε να μεγαλώνει, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι η συνέχεια από τα video clips θα ήταν η μικρή οθόνη και μάλιστα σε ημί-αυτοβιογραφικό σενάριο. Πλέον, ως Ντέιβ Μπερντ  (όπως τιτλοφορείται και η σειρά), αποστολή του είναι να μας αποκαλύψει πώς έφτασε να ζει την ζωή ενός σχεδόν «επαγγελματία ράπερ» όντας λευκός, αμήχανος και με άφρο μαλλί.

<a href="/en/nea/siopilos-dromos-eghoria-mythoplasia-me-oroys-parontikoys/64785">"Σιωπηλός δρόμος": Εγχώρια μυθοπλασία με όρους παροντικούς</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Σιωπηλός δρόμος": Εγχώρια μυθοπλασία με όρους παροντικούς

Άποψη: Φυσικά, η γενική εικόνα του “Dave” είναι μία κωμική πραγματικότητα μέσα στην οποία ο Ντέιβ έχει συγκλονιστική αυτοπεποίθηση για την δουλειά του την ίδια στιγμή που ο περίγυρός του, από την κοπέλα του μέχρι τον παραγωγό του, αμφιβάλλουν σιωπηρά για το ταλέντο του. Βέβαια, για τον Ντέιβ δεν είναι κάτι παραπάνω από ακόμα μία περίπτωση διαφορετικού επιπέδου καθώς δεν μπορούν να συλλάβουν την ιδιοφυία του. Όλη η σειρά βασίζεται σε αυτήν την αρχή, στην αδυναμία συνεννόησης του κόσμου με τον Ντέιβ, και είναι ακριβώς αυτή η σύμβαση που δίνει ευκαιρίες για γέλιο και πρωτότυπο σενάριο σε μία από τις πιο περίεργες παραγωγές για φέτος.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί το “Dave” να μην ήταν αυτό που είναι χωρίς το φινίρισμα του Τζεφ Σάφερ εκ των “Seinfeld” και “Curb your Enthusiasm”. Η καθημερινότητα του Ντέιβ παρομοιάζει πολύ αυτήν του Λάρι Ντέιβιντ με μία αφέλεια, λίγες φιλοσοφικές αναζητήσεις και περιστασιακά, ισχυρές συναισθηματικές δόσεις, είτε αυτές προέρχονται από το προβληματικό πέος του Ντέιβ είτε από την ιστορία του διπολικού του hype man, GaTa. Ναι, το show του FFX είναι περίεργο.

Όμως, αφού περάσετε τα δύο πρώτα επεισόδια, κατά έναν περίεργο τρόπο, θα επανέρχεστε για την συνέχεια με ανεξήγητη ανυπομονησία και ενδιαφέρον για το απροσάρμοστο παρεάκι του Ντέιβ, και κυρίως για τον ίδιο τον Ντέιβ καθώς η σειρά είναι ο χαρακτήρας, χωρίς περιθώριο αμφιβολίας. Κατορθώνοντας να είναι πάντοτε παρών σε cringe καταστάσεις, τις οποίες κατά κύριο λόγο δημιουργεί ο ίδιος, ο Ντέιβ δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εγωκεντρικός και συμπαθητικός ταυτόχρονα. Το ενοχλητικό είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Ντέιβ είναι ακριβώς έτσι στην πραγματική του ζωή, πεπεισμένος να γίνει το νούμερο ένα της ψυχαγωγίας και όλα δείχνουν ότι αυτή του η επιμονή τον φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο του, ανεξαρτήτως ταλέντου.

Πάντως, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι εξασφάλισε σημαντικά cameos για την σειρά, όπως Τζάστιν Μπίμπερ, Μάκλμορ και Κόρτνει Καρντάσιαν, όλοι γοητευμένοι με την προσωπικότητά του, αν και ουσιαστικά συμβάλλουν αποκλειστικά στο γκλάμουρ του χώρου. Αλλά αν ακόμα δεν έχετε πειστεί ότι το “Dave” είναι η επόμενη ασυνήθιστη σειρά που ψάχνετε, τότε το δεκάλεπτο sequence με την μορφή βίντεο κλιπ στην αρχή του τελευταίου επεισοδίου όπου ο Ντέιβ ραπάρει για την άδικη φυλάκισή του επειδή έδειξε τον όρχι του στο κοινό μιας συναυλίας είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για να την ξεκινήσετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 Athens Palestine Film Festival στο Studio

Athens Palestine Film Festival στο Studio

Μια γιορτή παλαιστινιακού κινηματογράφου, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής έκφρασης και προώθησης της πολιτισμικής ανταλλαγής θα διεξαχθεί...
1ώρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos