ΣΕΙΡΕΣ

"Sweet tooth" season 1: Γλυκό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους

Published: 12 Jul 2021, 13:18

Σύνοψη: Ένας φονικός ιός που εξελίσσεται σε πανδημία σκορπίζει τον θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους επιφέροντας το χάος.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Την ίδια στιγμή ένα ανεξήγητο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του. Γυναίκες αρχίζουν να γεννούν μωρά υβρίδια που αποτελούν μία διασταύρωση ανθρώπου και ζώου δημιουργώντας ερωτήματα για την προέλευσή τους και τη σχέση τους με τον ιό.

Ένα τέτοιο υβρίδιο αγόρι, ο Gus, ο οποίος ζει με τον πατέρα του απομονωμένος στο δάσος, θα ξεκινήσει ένα παράτολμο ταξίδι αναζητώντας τη μητέρα του.

Άποψη: Μπορεί η  σειρά φαντασίας του Netflix με παραγωγούς τον Robert Downey Jr. και τη σύζυγό του, Susan Downey, να έχει ως θέμα την επίθεση ενός φονικού ιού έναντι της ανθρωπότητας με αποτέλεσμα να φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ λόγω της έλευσης του covid-19, στην πραγματικότητα όμως βασίστηκε στη ομώνυμη σειρά κόμικς που δημιούργησε ο Jeff Lemire και κυκλοφόρησε το 2009 από την DC.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο δεκάχρονος Gus που με τη βοήθεια του Tommy Jepperd, τον οποίο θα συναντήσει στο δρόμο του, θα πραγματοποιήσει ένα γεμάτο κινδύνους ταξίδι αναζήτησης της μητέρας του, ενώ  την περιπετειώδη ιστορία του που αποτελεί τον βασικό άξονα της πλοκής έρχονται να πλαισιώσουν διάφορες υποπλοκές. Η μία αφορά έναν γιατρό που παλεύει να σώσει την άρρωστη σύζυγό του και η άλλη μία γυναίκα που βρίσκει καταφύγιο σ’ έναν εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο.

Όλοι αυτοί οι χαρακτήρες, κεντρικοί και δευτερεύοντες, στους οποίους οι δημιουργοί Jim Mickle και Beth Schwartz αποδίδουν τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο για να αναπτυχθούν, θα συνδεθούν εντέλει μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερα απρόσμενο τρόπο. Γιατί, όπως, ισχυρίζεται και ο αφηγητής,  στον οποίο δανείζει τη φωνή του στην αρχή κάθε επεισοδίου ο πατέρας του Josh Brolin, James Brolin, «Το τέλος του κόσμου έχει την περίεργη ιδιότητα να δημιουργεί συνδέσεις».

Στη σειρά του Netflix ο ιός είναι κάτι παραπάνω από ένα σεναριακό εύρημα. Είναι η αφορμή για να ξεδιπλωθούν ζητήματα όπως η απομόνωση, η δυσπιστία μεταξύ των ανθρώπων, η καχυποψία, η θυσία και κυρίως η έννοια και ο ρόλος της οικογένειας. Μέσα από τις περιπέτειες του Gus και των υπόλοιπων ηρώων που συμπληρώνουν τη βασική πλοκή θα έρθουμε πολλές φορές αντιμέτωποι με ερωτήματα σχετικά με το τι τελικά σημαίνει οικογένεια, ποιοι την απαρτίζουν και το ποια είναι η σημασία της στη ζωή μας.

Η γεμάτη ανατροπές πλοκή, η προσοχή με την οποία χτίζονται οι χαρακτήρες αλλά και ο μετα-αποκαλυπτικός κόσμος που τους φιλοξενεί, η αθώα ματιά του Gus για τη ζωή που έρχεται σε αντίθεση με την σκληρή και συχνά ανηλεή πραγματικότητα, η ποικιλία των θεμάτων που θίγει η σειρά και το ενδιαφέρον καστ είναι τα συστατικά εκείνα που καθιστούν το γλυκό αυτό παραμύθι ένα θέαμα ικανό να κερδίσει την προσοχή μικρών και μεγάλων.  

Αναστασία Σταθά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos