Πέθανε ο Ρότζερ Μίτσελ, σκηνοθέτης του «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»

Published: 24 Sep 2021, 12:14

O σκηνοθέτης του «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ», Ρότζερ Μίτσελ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την αιτία θανάτου.

Ο Ρότζερ Μισέλ γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική, αλλά έζησε και έκανε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά στο Royal Court Theatre, στο Royal Shakespeare Company, πριν περάσει στην τηλεόραση με την επιτυχημένη μεταφορά του «The Buddha of Suburbia» του Χανίφ Κιουρεϊσί.

Η πρώτη του ταινία ήταν το «My Night With Reg» το 1997, με μια ομάδα γκέι ανδρών που περνούν ένα βράδυ με αναμνήσεις από έναν φίλο τους που πέθανε από AIDS, αλλά ήταν φυσικά το σχεδόν τέλειο στο είδος του «Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» που τον έκανε διάσημο.

Ακολούθησαν το «Changing Lanes» το 2002 με τους Μπεν Αφλεκ και τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, τα «The Mother» και «Enduring Love» με τον Ντάνιελ Κρεγκ, το «Venus» του 2006 που χάρισε την τελευταία υποψηφιότητα για Οσκαρ στον Πίτερ Ο’ Τουλ, το «Morning Glory» του 2010 με τον Χάρισον Φορν και την Ντάιαν Κίτον και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, το «Hyde Park on Hudson» του 2012 με τον Μπιλ Μάρεϊ.

Το 2014 ο Ρότζερ Μισέλ κέρδισε BAFTA για τη μίνι σειρά «The Lost Honour of Christopher Jefferies» του 2014 και για τηλεταινία για το «Persuasion» το 1995.

Η τελευταίες του ταινίες ήταν το «Blackbird» του 2019 με την Σούζαν Σαράντον και το «The Duke» του 2020 με τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ και την Ελεν Μίρεν. Αξιοσημείωτα υπέροχο ήταν και το ντοκιμαντέρ του «Tea with Dames» με τις Τζόυντι Ντεντς, Μάγκι Σμιθ, Τζόαν Πλόουραιτ και Αϊλίν Ατκινς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos