Oscars 2022 και στοίχημα. Μυστικά για να πληρωθείτε!

Published: 27 Mar 2022, 15:19
Συντάκτης:

Η απονομή των Βραβείων Όσκαρ είναι το σημαντικότερο και το δημοφιλέστερο κινηματογραφικό συμβάν στον πλανήτη και είναι φυσικό να συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίων ανθρώπων.

<a href="/en/nea/flee/66227">Flee</a>ΣΧΕΤΙΚΑFlee

Το ίδιο φυσικό είναι να εξάπτει την περιέργεια για τους τελικούς νικητές και αυτή είναι συνήθως συνυφασμένη με το σχετικό στοιχηματικό ποντάρισμα και πιθανά κέρδη.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το buzz και το hype ενός φιλμ, ή ενός δημιουργού ή καλλιτέχνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική επιλογή. Οπότε εκτός από διάφορους «εξειδικευμένους οσκαρολόγους και οσκαρολάγνους» εντός και εκτός Ελλάδας, που περισπούδαστα μας αναλύουν τις εκτιμήσεις τους και τις προβλέψεις τους για τους νικητές, υπάρχουν και κάποιοι πιο εξειδικευμένοι από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Οι bookmakers των κορυφαίων στοιχηματικών εταιρειών στον κόσμο, οι οποίοι με τις αποδόσεις τους πολύ συχνά παρουσιάζουν μια πολύ ασφαλή εικόνα των προγνωστικών. Πάμε λοιπόν να αναλύσουμε τις αποδόσεις (κατά μέσο όρο από τις 10 διασημότερες στοιχηματικές εταιρείες), στο καθιερωμένο μας στοιχηματικό ραντεβού (εδώ και χρόνια στο MOVE IT) και να πληρωθούμε. Αν και στο στοίχημα δεν χωρούν οπαδικά.

Αυτές είναι οι φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες.

Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας, μετά από πολλά χρόνια, οι αποδόσεις έχουν μοιραστεί μεταξύ δύο φαβορί, το CODA (που το βρίσκεις μεταξύ 1.85 και 2.00) και το The Power Of The Dog που πληρώνει 1.80-1.85. Άρα όποια και να επιλέξετε, αξίζει 100% το ποντάρισμά σας.

Αντιθέτως, στην Σκηνοθεσία, η Τζέιν Κάμπιον μοιάζει εντελώς σίγουρο ότι θα πάρει το Όσκαρ και προσφέρεται στις αστείες αποδόσεις του1.03-1.05.

Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τις περισσότερες ερμηνευτικές κατηγορίες, με την Αριάνα Ντεμπόουζ στον Β’ Γυναικείο να βρίσκεται στο 1.05 και τον Τρόι Κότσουρ στον Β’ Ανδρικό κάπου μεταξύ 1.10-1.20.

Δεν θα μπορούσε να πληρώνει παραπάνω ο Ουίλ Σμιθ στον Α’ Ανδρικό (1.10-1.15) με δεδομένο ότι πρόκειται για γκράντε φαβορί, αν και εδώ θα επιχειρήσουμε να ρίξουμε την μία από τις «μπόμπες» του σημειώματος, με τη νίκη του Άντριου Γκάρφιλντ για το «Tick, tick... boom!» με αποδόσεις 10.00-11.00,

Σχετικά καλά πληρώνει και η Τζέσικα Τσαστέιν στον Α’ Γυναικείο (1.45-1.50) με δεδομένο ότι πρόκειτια για το ξεκάθαρο φαβορί, με αουτσάιντερ εδώ την Πενέοπε Κρουζ στο χορταστικό (5.00-6.00).

Φαβορί το CODA στο διασκευασμένο σενάριο και αναμενόμενα χαμηλές οι απόδόσεις του (1,35), αξίζει μια δεύτερη σκέψη το The Power Of The Dog εδώ που πληρώνει μεταξύ 3.00-3.20.

Αντιθέτως, εξαιρετική είναι η απόδοση του Belfast σαν αντίστοι φαβορί στο Πρωτότυπο Σενάριο (1.90-2.10), ενώ για όσους και όσες ακολουθούν την στατιστική και εμπιστευτούν την επιλογή της Ένωσης Σεναριογράφων (που πάρε πολύ σπάνια δεν πετυχαίνουν και το Όσκαρ), τότε το 6.00 που πληρώνει το Don’t Look Up είναι τουλάχιστον κελεπούρι.

Oscars 2022: Ποιοί θα κερδίσουν; 

Στο Ντοκιμαντέρ, σίγουρα το Summer Of Soul είναι σαφώς πιο διαφημισμένο, αλλά στοιχηματικά δεν αξίζει (1,25-1.30) σε αντίθεση με το μεγάλο αουτσάιντερ (και προσωπική μας επιλογή) Flee που παίζεται μεταξύ 3.30-3.50.

Στην Διεθνή Ταινία, το Drive My Car δεν θα χάσει, αυτός είναι ο λόγος που δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα (1.05).

Τέλος, μια κατηγορία με γάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον αποτελεί το Μοντάζ, με το Dune να διατηρεί το ελαφρύ προβάδισμα, κάτι που σημαίνει υψηλές αποδόσεις τύπου 1,80-1,85. Χωρίς να υποτιμούμε την δουλειά που έγινε στο The Power Of The Dog, μας εξιτάρει η απόδοση του «Tick, Tick, Boom!» μιας ταινίας στην οποία το μοντάζ παίζει καίριο ρόλο και θα πάμε με την ελπίδα του 13.00!

Ότι και επιλέξετε, ευχόμαστε καλά κέρδη. Η φετινή απονομή ξεκινά 3 τα ξημερώματα και θα καλυφθεί ζωντανά από την Cosmote TV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos