Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατεβαίνουν σε απεργία

Published: 13 Jul 2023, 19:07
Συντάκτης:

Μετά τους σεναριογράφους που βρίσκονται ήδη σε απεργία εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα πολλές νέες ταινίες και σειρές να έχουν «παγώσει», ήρθε και η ώρα των σεναριογράφων να εντείνουν μια ήδη εκρηκτική κατάσταση στην καρδιά της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

Μετά από μέρες διαπραγματεύσεων, μιας και τα συμβόλαιά τους με τα στούντιο έληγαν την 31 Ιουνίου και παρά την παράταση 2 εβδομάδων που δόθηκε, το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG), δεν δέχθηκε τους όρους των στούντιο σχετικά με τους μισθούς, τις αποζημιώσεις για τις εργατοώρες στις οντισιόν, αλλά και το ποσοστό δικαιωμάτων από το streaming και αποφάσισε από την Παρασκευή να κατέβει σε απεργία, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, ενώ ηθοποιοί και σεναριογράφοι μαζί, είχαν να απεργήσουν ξανά 60 χρόνια πριν.

Η πρόεδρος του SAG Φραν Ντρέσερ δήλωσε: «η SAG διαπραγματεύτηκε με καλή πίστη και είχε σκοπό να καταλήξει σε μια συμφωνία που να ανταποκρίνεται επαρκώς στις ανάγκες των καλλιτεχνών, αλλά οι απαντήσεις της AMPTP (Alliance of Motion Picture and Television Producers) ήταν προσβλητικές για τη μαζική συνεισφορά μας σε αυτόν τον κλάδο. Οι εταιρείες αρνήθηκαν να εμπλακούν ουσιαστικά σε ορισμένα θέματα και σε άλλα μας απέτρεψαν εντελώς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απεργήσουμε».

Είναι προφανές πως κάθε ταινία ή σειρά σταματά αυτόματα τα γυρίσματά της, ότι και αν σημαίνει αυτό για την άμεση παραγωγή, ενώ οι ηθοποιοί επίσης απαγορεύεται να προμοτάρουν τις δουλειές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos