Οι Depeche Mode έχασαν το «καλό παιδί» τους

Published: 27 May 2022, 04:25
Συντάκτης:

Όσοι μας διαβάζετε εδώ και σχεδόν 13 χρόνια, γνωρίζετε ότι το MOVE IT MAGAZINE έχει παθολογική αγάπη για τους Depeche Mode. Και συγκεκριμένα ο υπογράφων.

<a href="/en/101-ton-depeche-mode-gia-proti-fora-stin-ellada/66690">To 101 των Depeche Mode για πρώτη φορά στην Ελλάδα</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo 101 των Depeche Mode για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Όσοι δεν το γνωρίζατε, ας το μάθετε τώρα, με αφορμή την τραγική είδηση με τον θάνατο του Άντι Φλέτσερ, ιδρυτικού μέλους της κορυφαίας ηλεκτρονικής (και όχι μόνο) μπάντας που είδε ποτέ ο πλανήτης Γη, μόλις σε ηλικία 60 ετών.

Ο Φλέτσερ δεν ήταν κάποιος σπουδαίος μουσικός, δεν μπορώ να θυμηθώ ένα τραγούδι με την σφραγίδα του, σε όλα τα live που τους έχω δει (7 συνολικά), ούτε τα φωνητικά του ήταν αξιομνημόνευτα, ούτε στίχους, ούτε συνθέσεις έγραφε. Μαζί με την παρέα των υπόλοιπων φανατικών, πάντα τον τρολάραμε, πάντα καλοπροαίρετα.

Ήταν όμως ο συνδετικός κρίκος, μιας μπάντας που πέρασε από πολλές περιπέτειες καταχρήσεων, ήταν πάντα εκεί να τους κρατά ενωμένους, ήταν κάτι σαν άτυπος μάνατζερ που ήλεγχε όλο το μη μουσικό κομμάτι, «ο ψηλός τύπος στο μπακράουντ, που χωρίς αυτόν, η διεθνής εταιρεία Depeche Mode δεν θα απέδιδε τόσο πετυχημένα, έχοντας πουλήσει περισσότερους από 120 εκατομμύρια δίσκους».

Ο ίδιος το είχε περιγράψει εύστοχα: «Ο Μάρτιν είναι ο συνθέτης, ο Άλαν ο καλός μουσικός, ο Ντέιβ η φωνή, εγώ περιφέρομαι στο παρασκήνιο…»

Έστω και έτσι, η απώλεια είναι μεγάλη, όλοι εμείς οι φανατικοί των Depeche νιώθουμε σαν να χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο σε πολύ πολύ μικρή ηλικία, ένα κομμάτι από το συγκρότημα με το οποίο μεγαλώσαμε και πλέον ίσως και να πρόκειται για τέλος εποχής, ίσως και όχι.

Οι ίδιοι οι Depeche Mode ανακοίνωσαν την είδηση στους επίσημους social media λογαριασμούς τους, ποστάροντας το παρακάτω:

 

 

Δεν θα απαριθμήσω κομμάτια των Depeche, δεν διαλύθηκαν, ελπίζω τουλάχιστον, απλά θα σημειώσω ότι ο Fletch ήταν εκεί από τα τέλη των 70s που η μπάντα λεγόταν Composition Of Sound με Martin Gore και Vince Clarke, ενώ όταν συνεργάστηκαν με τον Dave Gahan άλλαξαν το όνομα σε DEPECHE MODE. Έφυγε ο Clarke, ήρθε ο Alan Wilder, κάποια στιγμή έφυγε και αυτός, ο Fletch παρέμεινε εκεί ακόμα και μετά τις απόπειρες αυτοκτονίας του Gahan, την βαθιά κατάθλιψη του Gore.

Kάποιες φορές έχεις μεγαλύτερη ανάγκη έναν φίλο, ένα στήριγμα, από έναν ταλαντούχο μουσικό, ώστε να καταφέρει να δημιουργείς για 42 χρόνια, μουσικές ονειρώξεις.  

Με την ευχή να μην διαλυθούν και με αφορμή αυτή την απώλεια, ο Gore να βρει την έμπνευση να γράψει μερικές ακόμα τραγουδάρες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos