Ο Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει

Published: 27 Jan 2018, 20:41
Συντάκτης:

Ο Τσάρλι Κάουφμαν μας είχε λείψει. Πάντα επιλεκτικός στις δουλειές του, είτε σεναριακά, είτε σκηνοθετικά και σταθερά πολυσχιδής και ενίοτε ενοχλητικός.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Επιστρέφει λοιπόν, με δίπλό χτύπημα, τρία χρόνια μετά το «Anomalisa»!

Καταρχήν θα προσαρμόσει το σενάριο ενός βραβευμένου μόλις περυσινού βιβλίου, το «I’m Thinking of Ending Things» του Ίαν Ρέιντ, σκηνοθετώντας επίσης το φιλμ για λογαριασμό του Netflix, ενώ θα συνεργαστεί ξανά με τον Άντονι Μπρέγκμαν, παραγωγό των αριστιυργηματικών και αξέχαστων «Eternal Sunshine Of Τhe Spotless Mind» και «Synecdoche, New York».

Το βιβλίο αφορά σε ένα ψυχολογικό δράμα/θρίλερ, όταν ένας άνδρας (ο Τζέικ) πηγαίνει την κοπέλα του στην φάρμα που μένουν οι γονείς του για να τους την γνωρίσει, ενώ την ίδια στιγμή αυτή έχει σκοπό να βάλει τέλος στη σχέση τους. Ο Τζέικ την αφήνει στην μέση του πουθενά και από τότε εξελίσσεται μια βραδιά γεμάτη ένταση, βία και τρόμο.

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο που προσαρμόζει σεναριακά ο Κάουφμαν για τον κινηματογράφο μετά τα «Adaptation» (πήρε οσκαρική υποψηφιότητα) και «Confessions of a dangerous mind), ενώ δεν ξεχνάμε ποτέ το Όσκαρ που πήρε για το πρωτότυπο σενάριο της «Λιακάδας», αλλά και την υποψηφιότητα για το επίσης πρωτότυπο σενάριο του «Being John Malkovic...».

Ο 60χρονος Κάουφμαν θα επιμεληθεί επίσης (μαζί με τον Τζέιμι Λίντεν του «Money Monster») το σενάριο για το δυστοπικό sci-fi του Νταγκ Λάιμαν, «Chaos walking», με τους Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαντς Μίκελσεν, Τομ Χόλαντ, Ντέιβιντ Ογελόβο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Αναμένουμε! 

Update 26/3/19: Είναι επίσημο: Ο Κάουφμαν επιστρέφει 4 χρόνια μετά το Anomalisa και το "Ι΄m thinking of ending things" θα τρέξει σε παραγωγή Netflix, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα γυρίσματα, με ένα πολύ υποσχόμενο πρωταγωνιστικό δίδυμο: την Τζέσι Μπάκλεϊ (που έκλεψε την παράσταση στο εξαιρετικό Beast, ενώ ίσως θυμάστε και από το τηλεοπτικό Taboo με τον Τομ Χάρντι) και τον Τζέσι Πλέμονς (που μας έχει μείνει από το επεισόδιο USS Calister του Black Mirror, αλλά τον έχουμε δει στο τηλεοπτικό Fargo, αλλά και σε μικρότερους ρόλους επίσης στα Bridge of spies, Black Mass, The Post, Vice). Eξίσου καλύτερο νέο: τους γονείς του πρωταγωνιστή θα υποδυθούν οι εξαιρετικοί Ντέιβιντ Θιούλις και Τόνι Κολέτ. Ανυπομονούμε! 

Update 3/7/20: Το I'm Thinking of Ending Things θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου μέσα από το Netflix. 

Update 6/8/20: Το επίσημο τρέιλερ είναι εδώ και κυριολεκτικά δεν χορταίνεις να βυθίζεσαι στον ελαφρά χαωτικό, παραισθησιογόνο, φιλμικό κόσμο του Τσάρλι Κάουφμαν και κα νιώθεις τα έντονα συναισθήματα που κατακλύζουν τους ήρωές του: 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos