Ο Πάολο Σορεντίνο, η Νάπολι και η ελληνική μυθολογία

Published: 5 Dec 2023, 16:13
Συντάκτης:

Δυο χρόνια μετά το "The hand of God" με το οποίο κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει στη Νάπολη και για τη νέα του ταινία.

<a href="/en/nea/slow-horses-season-2-apolaystika-reysto/67497">"Slow horses" season 2: Απολαυστικά ρευστό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Slow horses" season 2: Απολαυστικά ρευστό

Ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά θα έχει μια γεύση από Ελλάδα, καθώς ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας που ονομάζεται Παρθενόπη, «που φέρει το όνομα της πόλης της αλλά δεν είναι ούτε σειρήνα ούτε μύθος». Το όνομα προέρχεται από την Παρθενόπη της ελληνικής μυθολογίας, μια νύμφη που προσπάθησε να δελεάσει τον Οδυσσέα με τη φωνή της, χωρίς να τα καταφέρει. Την πέταξαν στην θάλασσα και σύμφωνα με τον μύθο, το σώμα της ξεβράστηκε στην ξηρά στο σημείο όπου ιδρύθηκε η Νάπολη.


Θα έχει ακούσει ότι ειδικά οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας και η ίδια η Νάπολι αποκαλούνται "Παρτενοπέι ("Παρθενοπαίοι¨). 

Ο ίδιος ο Σορεντίνο σημειώνει: «Η ζωή της Παρθενόπης ενσαρκώνει το πλήρες ρεπερτόριο της ανθρώπινης ύπαρξης: η νεανική ευθυμία και ο χαμός της, η κλασική ομορφιά και οι αδυσώπητες μεταθέσεις της, οι άσκοποι και αδύνατοι έρωτες, τα μπαγιάτικα φλερτ και το ιλιγγιώδες πάθος, τα νυχτερινά φιλιά στο Κάπρι, οι λάμψεις χαράς και τα επίμονα βάσανα. πραγματικοί και επινοημένοι πατέρες, καταλήξεις και νέα ξεκινήματα. Μαζί με πολλούς άλλους χαρακτήρες: άνδρες και γυναίκες που παρατηρούνται και αγαπούν, τα κύματα μελαγχολίας και απογοήτευσής τους, η ανυπομονησία και η απελπισία τους, η αγωνία τους να μην γελάσουν ποτέ ξανά με έναν κομψό άντρα που σκοντάφτει και πέφτει σε έναν δρόμο της πόλης. Και η Νάπολη, που γοητεύει και μαγεύει, που φωνάζει και γελάει και που ξέρει πώς να σε πληγώσει..."

Ο Σορεντίνο έγραψε και το σενάριο, ενώ θα πρωταγωνιστεί ο Γκάρι Ολντμαν και μαζί του η πρωτοεμφανιζόμενη Σελέστ Ντάλα Πόρτα με τους Λουίζα Ρανιέρι, Σίλβιο Ορλάντο, Ιζαμπέλα Φεράρι, Στεφανία Σαντρέλι, Πέπε Λαντζέτα, Αλφόνζο Σανταγκάτα και Σίβλια Ντεγκράντι.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Dec 2023, 16:13
Ενημέρωση: 5 Dec 2023, 16:13
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos