Ο Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ

Published: 9 Apr 2024, 13:48
Συντάκτης:

Αυτό είναι ένα πρότζεκτ με πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, το οποίο ετοιμάζεται να αναβιώσει, ενώ όλα έδειχναν ότι θα έσβηνε.

<a href="/en/nea/nteivint-fintser-netflix-einai-mellon-toy-sinema/69037">Nτέιβιντ Φίντσερ: "Το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά"</a>ΣΧΕΤΙΚΑNτέιβιντ Φίντσερ: "Το Netflix είναι το μέλλον του σινεμά"

Πριν 9 χρόνια είχαμε γράψει για πρώτη φορά πως ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Μπεν Άφλεκ και η συγγραφέας/σεναριογράφος Τζίλιαν Φλιν, έκριναν (και δικαιολογημένα) την συνεργασία τους στο "Gone Girl" απόλυτα πετυχημένη και είχαν σκοπό να την επαναλάβουν σε ένα αρκετά διαφορετικό εγχείρημα. Για την ακρίβεια, ο Φίντσερ ήθελε να στήσει ένα (κάπως ελεύθερο) remake στο κλασσικό "Strangers on a train" του Άλφρεντ Χίτσκοκ με πρωταγωνιστή (και συμπαραγωγό) τον Άφλεκ και την Φλιν να μεταφέρει στην σύγχρονη εποχή το στόρι του σχεδόν προ 75ετίας (1951) φιλμ. 

Πλέον, ο Φίντσερ ανανέωσε για μια τριετία ακόμη τη συνεργασία του με το Netflix και ένα από τα πρώτα πρότζεκτ που έπεσε στο τραπέζι να είναι αυτό, με τον Άφλεκ αυτή την φορά "χαλαρά συνδεδεμένο με το πρότζεκτ", εξέλιξη πολύ καλή αν μας ρωτάς, μιας και δεν έχουμε σε μεγάλη εκτ΄πιμηση τις υποκριτικές του ικανότητες αν μας ρωτάς, στο "Gone girl", βέβαια, στα χαρακτηριστικά του ρόλου του, το κάστινγκ ήταν εμπνευσμένο. Για την Τζίλιαν Φλιν δεν έχει γίνει κουβέντα προς το παρόν, αν όντως θα αναλάβει την σεναριακή διασκευή. 

Το αρχικό εστίαζε σε έναν διάσημο τενίστα που είχε βαρεθεί τον γάμο του, αλλά πριν καν σκεφτεί για πιθανό διαζύγιο, συναντά έναν άγνωστο σε ένα τρένο, ο οποίος του προτείνει να δολοφονήσει την γυναίκα του, αν ο ίδιος σκοτώσει τον πατέρα του μυστηριώδη άνδρα, σε αντάλλαγμα. Το τωρινό θα λέγεται σκέτο "Strangers".

O Ντέιβιντ Φίντσερ εμπλέκεται και σε ένα άλλο πρότζεκτ, καθώς ετοιμάζει σε μίνι-σειρά το τηλεοπτικό prequel του Chinatown, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα στο τέλος του έτους, μένει να φανεί αν θα είναι παραγωγός ή θα το σκηνοθετήσει επίσης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos