Ο Ντέιβιντ Φίντσερ ετοιμάζει τηλεοπτικό prequel του Chinatown

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2021, 16:11
Συντάκτης:

Ο David Fincher, έπειτα από την εξαιρετική νέα ταινία του, το Mank, που έχει δεχτεί αντικρουόμενα σχόλια και ίσως δεν το δούμε να κατακτά πολλά Όσκαρ, δεν σκοπεύει να μείνει ήρεμος και ήδη σχεδιάζει τις μελλοντικές του δουλειές. Σε ένα podcast που οργάνωσε η Ένωση Αμερικανών Σκηνοθετών, ο Fincher συζήτησε με τον Aaron Sorkin, δύο σκηνοθέτες που δημιούργησαν δύο από τις ταινίες που εκτός απροόπτου θα τις δούμε στις υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, και στην συζήτησή τους αποκάλυψε αυτά με τα οποία καταπιάνεται αυτή την εποχή.

<a href="/nea/o-nteivint-fintser-diaskeyazei-alfrent-hitskok/69715">Ο Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ

Όπως λοιπόν ανέφερε ο ίδιος, ασχολείται με τρία πρότζεκτ, το ένα εκ των οποίων είναι μια μίνι σειρά σε σενάριο του σπουδαίου Robert Towne, του σεναριογράφου της Chinatown (1974) και των δύο πρώτων Mission Impossible. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ογδονταεξάχρονος σεναριογράφος-σκηνοθέτης επιστρέφει έπειτα από αρκετά χρόνια στην ενεργό δράση και ακούγεται ελπιδοφόρο.

«Σχεδιάζω να μεταφέρω ένα γαλλικό κόμικ για ένα δολοφόνο (και πρωταγωνιστή τον Μάικλ Φασμπέντερ). Επίσης, ο Robert Towne και εγώ προσπαθούμε να κάνουμε μια μίνι σειρά που θα είναι σαν πρίκουελ του Chinatown-η εποχή του Jake Gittes στην Chinatown με τον Lou Escobar. Και σχεδιάζω ένα πρόγραμμα για ταινίες που αγαπώ, με καλεσμένους που αγαπώ, για ταινίες που αγαπούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αμερικανός σκηνοθέτης.

Η αλήθεια είναι πως το πρίκουελ της θρυλικής ταινίας του Roman Polanski, Chinatown, ακούγεται εδώ και 1,5 χρόνο. Σας είχαμε γράψει ότι ο Fincher και ο Towne δημιουργούν αυτή την σειρά για το Netflix. Στην πρωτότυπη ταινία έπαιζε ο Jack Nicholson και η Faye Dunaway, που μπλέκονται σε ένα δίκτυο διαφθοράς και πόνου. Στο πρίκουελ θα βλέπουμε μια νεανική εκδοχή του ρόλου του Nicholson που εργάζεται σε μια πόλη όπου ο πλούτος και η διαφθορά παρεισφρέουν σε τομείς όπως η γη, τα πετρέλαια, οι συμμορίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε πολλά χρόνια να δούμε νέα ταινία από τον Fincher, καθώς πριν τον Mank, αν εξαιρέσουμε την σειρά Mindhunter, είχε να κάνει ταινία από το 2014 και το Gone Girl, ενώ τώρα έρχεται φορτσάτος με νέες δουλειές και τηλεοπτικές και κινηματογραφικές. Στο podcast οι δύο σκηνοθέτες συζητούν για πολλά ακόμα, όπως για την πολυπλοκότητα του Mank, για τον αποθανόντα πατέρα του, Jack Fincher, που έγραψε το σενάριο και για την αντίδρασή του στο Seven, μια από τις κλασικές πλέον ταινίες του σκηνοθέτη.

Την συζήτησή τους μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos