Ο Δαναός παίζει jazz

Published: 29 Nov 2019, 15:34
Συντάκτης:

Ο Jazz fm ξεκίνησε τo 1991, όταν ακόμη στο ραδιόφωνο δεν υπήρχαν play lists και «αιθέριες» φωνές, αλλά συναισθήματα και παρέες με όνειρα. Άρχισε, δειλά – δειλά, να εκπέμπει κάθε βράδυ από τις 00:00 μέχρι τις 04:00 και μετά από ένα χρόνο ήταν στον αέρα όλο το 24ωρο. 

Με την αρωγή και συνεχή καθοδήγηση του Κώστα Γιαννουλόπουλου (1948-1997), η ομάδα του σταθμού μυήθηκε στην jazz και με τη σειρά της μύησε τους ακροατές της πόλης.

To ντοκιμαντέρ εξετάζει πως ο Jazz fm επηρέασε τους μουσικούς, τους χώρους που τους φιλοξενούσαν που αυξήθηκαν κατά πολύ, την ελληνική jazz παραγωγή, τον περιοδικό τύπο και τα ωδεία.

Επίσης, πως το όραμα 5-6 ανθρώπων έγινε μέρος της καθημερινότητας για χιλιάδες άλλους επί 5,5 χρόνια.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Μάκη Μαλαφέκα Miles Davis - Εκτός Κλίμακας (Εκδόσεις Μελάνι) ακούγονται στην ταινία, διαβασμένα από τον ίδιο τον συγγραφέα .

Στην ταινία ακόμη συμμετέχουν ο συγγραφέας Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπέσικης, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Χαρωνίτης και Γιώργος Βουδικλάρης, ο συγγραφέας και μουσικός Σάκης Παπαδημητρίου,  οι μουσικοί   Γιώργος Κοντραφούρης, Ντέιβιντ Λιντς, Τάκης Μπαρμπέρης, εκπρόσωποι της εγχώριας δισκογραφίας Γεωργία Αλεβιζάκη, Άλκης Βαφιάς, από τον συναυλιακό χώρο/ καταστημάτων οι Γιώργος Γεώργας & Θράσος Ειρήνης από το Half Note και βέβαια οι άνθρωποι του jazz fm,  Ιλάν Σολομών, Σταύρος Ευάγγελος Μούτσελος, Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Ζακ Σαμουήλ, Βασίλης Σταματίου.

Η ταινία του Μελέτη Μοίρα “Diamonds In The Night Sky” θα προβληθεί στον κινηματογράφο «Δαναός» το Σάββατο 30 Νοεμβρίου & την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου στις 16:00 το μεσημέρι και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 20:00 το βράδυ.

Ο σκηνοθέτης: Ο Μελέτης Μοίρας είναι ιδιοκτήτης του εναλλακτικού χώρου εκδηλώσεων La Soiree De Votanique. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον κινηματογράφο 20 χρόνια αφού είχε τελειώσει την σχολή κινηματογράφου Παπαντωνοπούλου. Η πρώτη του μικρού μήκους  ταινία (Never Again) ² πέρασε μια βόλτα από το Short Film Corner των Καννών(2018)  και τα ‘Διαμάντια στον Ουρανό της Νύχτας’’ είναι η δεύτερη του ταινία,  μεγάλου μήκους, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2019) και θα προβληθεί  στον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ , Σάββατο 30/11 & Κυριακή 01/12 στις 16:00 & Τρίτη 03/12 στις 20:00. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos