ΣΕΙΡΕΣ

"Nuclear family": Οικογένεια και αγάπη

Published: 26 Oct 2021, 17:01
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Sandra Russo και η Robin Young απέκτησαν δύο παιδιά, τους Ry και Cade, από δύο διαφορετικούς δωρητές σπέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ"Mayor of Kingstown": Σκληρό και σκοτεινό

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι ο ένας από τους δύο να διεκδικήσει δικαιώματα πατρότητας και επίσκεψης στο σπίτι για να βλέπει το παιδί.

Άποψη: Nuclear Family, δηλαδή Πυρηνική οικογένεια. Άραγε τι σημαίνει αυτό στην σημερινή εποχή; Το ομώνυμο ντοκιμαντέρ τριών 50λεπτων επεισοδίων του HBO ρίχνει φως σε μια οικογενειακή ιστορία με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η σκηνοθέτρια Ry Russo-Young (Before I Fall) ήθελε να κάνει κάτι για να δείξει την ζωή της οικογένειάς της, αρχικά σε ταινία μυθοπλασίας αλλά εν τέλει αποφάσισε με το HBO να γίνει ντοκιμαντέρ, μιας και η ίδια είχε μπόλικο αρχειακό υλικό, καταγράφοντας στιγμές της οικογένειάς της τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, από τα τέλη των 90s. Άραγε ενδιαφέρει κάποιον η δική της οικογένεια;

Το Nuclear Family μας αποδεικνύει πως ναι, χωρίς να είναι σαν τηλεοπτικό ριάλιτι, χωρίς να είναι γνωστά στο κοινό τα άτομα που συμμετέχουν, κατορθώνει να καθηλώνει τον θεατή, τουλάχιστον εκείνον που θα ήθελε να ακούσει για τέτοιου είδους κοινωνικά ζητήματα. Η οικογένεια αποτελείται από δύο μαμάδες που γνωρίστηκαν στα 70s και δύο διαφορετικούς άντρες που έδωσαν σπέρμα για την γονιμοποίηση με τον έναν να εμπλέκεται ενεργά σε όλο αυτό και να ταράζει τα νερά, προκαλώντας δικαστικές διαμάχες και επεισόδια.

Σε ένα ήρεμο κλίμα, χωρίς μελό και εξάρσεις, αλλά με αρκετό χιούμορ ήδη από την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου, η σκηνοθέτρια και κόρη των δύο μαμάδων, μας πλάθει σιγά-σιγά και βήμα-βήμα την ιστορία από την γνωριμία μεταξύ τους και την γνωριμία με τους δωρητές μέχρι την γέννηση, αφήνοντας μας στο δεύτερο και τρίτο επεισόδιο περισσότερο την ιστορία με τον πατέρα, αλλά χωρίς ποτέ να αφήνει στην άκρη τις προσωπικές στιγμές τους, όπως αυτές καταγράφηκαν αφενός στην μνήμη τους, αφετέρου στην κάμερα της Ry.

Ευαισθησία και χωρίς διάθεση αποκάλυψης απόκρυφων μυστικών παρά μόνο της δικής τους αλήθειας, η οικογένεια Russo-Young στέκεται αξιοπρεπώς απέναντι στον φακό, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει κάτι από την ιδιωτικότητά της, όσο και αν αυτό φαντάζει οξύμωρο.

Σκηνές βίντεο από παλιά μαζί με συνεντεύξεις του παρόντος ολοκληρώνουν την αφήγηση μιας ιστορίας που πέραν των εμποδίων και δυσκολιών, όχι μόνο λόγω του πατέρα αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας, δείχνει πως μια οικογένεια μπορεί να λειτουργήσει χάρη σε ανθρώπους που αγαπιούνται.

Και πολλές φορές αυτό αρκεί!

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 26 Oct 2021, 17:01
Ενημέρωση: 26 Oct 2021, 17:01
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο