Το Netflix αγόρασε τις ταινίες της Sony

Published: 10 Apr 2021, 17:43
Συντάκτης:

Το Netflix απέκτησε για δύο χρόνια τα αποκλειστικά δικαιώματα ταινιών της Sony Pictures, ξεκινώντας από το 2022. Το Netflix έχει επίσης συνάψει συμφωνία πρώτης ματιάς με τη Sony για όλες τις πρωτότυπες ταινίες του στούντιο που παράγονται για την αγορά, ώστε να τις βλέπει πριν από όλους και να επιλέγει αν την θέλει ή όχι. Αυτή η συμφωνία απαιτεί επίσης από την Netflix να δεσμευτεί για έναν ορισμένο αριθμό τίτλων από το στούντιο, αλλά δεν εμποδίζει τη Sony από την πώληση άλλων ταινιών απευθείας στους αντιπάλους του Netflix. Στο πλαίσιο του συμφώνου, το Netflix θα εκχωρήσει άδεια για έναν καθορισμένο αριθμό παλαιότερων τίτλων από το θησαυροφυλάκιο ταινιών της Sony.

<a href="/en/nea/vlack-mirror-epistrefei-me-7i-sezon/69607">To "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν

Ο πρώτος συνδρομητής της Sony Pictures ήταν το Starz, που ανήκει στην Lionsgate, από το 2006. Η νέα συμφωνία με το Netflix, η οποία καλύπτει μόνο τις ΗΠΑ, πιστεύεται ότι έχει διάρκεια περίπου πέντε χρόνια. Οι πηγές ανέφεραν ότι τα στελέχη της Sony εργάζονται σε ένα άλλο σημαντικό σύμφωνο αδειοδότησης κινηματογραφικής ταινίας εκτός της συμφωνίας Netflix.

Ξεκινώντας από το επόμενο έτος, όλες οι ταινίες- συμπεριλαμβανομένων των Columbia Pictures, Sony Pictures Classics, Screen Gems και TriStar Pictures - θα μεταδίδονται αποκλειστικά στο Netflix μετά τις κινηματογραφικές και οικιακές ψυχαγωγικές κυκλοφορίες τους. Αυτό υπόσχεται να φέρει στο Netflix ταινίες από franchise όπως Spiderman, Venom,  Morbius, και Jumanji, μεταξύ άλλων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Sony πούλησε πολλούς τίτλους στο Netflix, όπως το «Fatherhood» του Kevin Hart και τις ταινίες κινουμένων σχεδίων «The Mitchells Vs. The Machines» και «Wish Dragon».

«Η Sony Pictures είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας μέσω αυτής της μελλοντικής συμφωνίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Netflix, Scott Stuber. «Αυτό όχι μόνο μας επιτρέπει να φέρουμε την εντυπωσιακή τους σειρά αγαπημένων franchise ταινιών αλλά και νέα στο Netflix στις ΗΠΑ, αλλά επίσης δημιουργεί μια νέα πηγή ταινιών πρώτης προβολής για τους λάτρεις των ταινιών Netflix παγκοσμίως».

Το Netflix έθεσε την πρώτη της συμφωνία με ένα στούντιο στο Χόλιγουντ τον Δεκέμβριο του 2012, όταν συγκλόνισε τη βιομηχανία αποκαλύπτοντας ένα συμβόλαιο  με την Disney που ξεκίνησε με το στούντιο το 2016. Αυτή η συμφωνία εκτιμάται σε 300 εκατομμύρια δολάρια για μια ασυνήθιστα σύντομη τριετή περίοδο. Η Disney ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις για ένα πρώιμο τέλος της συμφωνίας το 2017 αφού το στούντιο ανακοίνωσε σχέδια για την κυκλοφορία της δικής της streaming πλατφόρμας, του Disney Plus.

Η ανακοίνωση της Sony σημείωσε ότι οι ταινίες που θα παράγονται για το Netflix και άλλες ταινίες θα είναι «πρόσθετες» σε εκείνες που θα κυκλοφορούν κανονικά, «το οποίο θα συνεχιστεί με τον τρέχοντα τρόπο», δηλώνουν από την Sony.

«Το Netflix υπήρξε καταπληκτικός συνεργάτης καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη σχέση μας», δήλωσε ο Keith Le Goy, πρόεδρος της παγκόσμιας διανομής και δικτύων της SPE. «Στη Sony Pictures, παράγουμε μερικά από τα μεγαλύτερα blockbusters και τις πιο δημιουργικές, πρωτότυπες ταινίες του κλάδου. Αυτή η συναρπαστική συμφωνία αποδεικνύει περαιτέρω τη σημασία αυτού του περιεχομένου στους συνεργάτες διανομής μας καθώς μεγαλώνουν το κοινό τους και προσφέρουν τα καλύτερα στην ψυχαγωγία».

Το Netflix έχει αυτήν τη στιγμή περίπου 74 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ από τους 204 εκατομμύρια συνδρομητές συνολικά παγκοσμίως.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos