"Να σώσουμε το σπίτι του J.R.Tolkien"

Published: 5 Dec 2020, 03:38

Ο Ian McKellen και άλλοι ηθοποιοί του ‘’Lord of the Rings’’ καλούν τους fan των ταινιών να βοηθήσουν οικονομικά για να σώσουν το σπίτι του συγγραφέα J.R.R Tolkien.

<a href="/en/nea/erhetai-nea-trilogia-apo-sympan-toy-lord-rings/69857">Έρχεται νέα τριλογία από το σύμπαν του "Lord of the rings"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΈρχεται νέα τριλογία από το σύμπαν του "Lord of the rings"

Το σχέδιο είναι να μαζευτούν λεφτά ώστε να αγοραστεί στο σπίτι του Tolkien στην North Oxford και να μετατραπεί σε λογοτεχνικό κέντρο. 

Ο Ian McKellen και ο συμπρωταγωνιστής του John Rhys Davies στο ‘’lord of the Rings’’ είναι από τους κύριους εκπροσώπους του Project Northmoor, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για αγοράσει το σπίτι του J.R.R.Tolkien, που βρίσκεται στο Northmoor Road, North Oxford, στην Αγγλία. Το συγκεκριμένο σπίτι που πωλείται αυτή την στιγμή, είναι το μέρος όπου ο συγγραφέας  άρχισε να γράφει την σειρά ταινιών του Lord of the Rings και ο στόχος δεν είναι μόνο να αγοραστεί αλλα και να γίνει το πρώτο κέντρο Tolkien ανάγνωσης και λογοτεχνίας.

‘’Δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε αυτό χωρίς την κοινότητα των Tolkien fans και την βοήθεια των χορηγών’’ τονίζει ο McKellen σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στις 2 του Δεκέμβρη για να παρουσιάσει το Project Northmoor. O ηθοποιός και ο Rhys Davies κάνουν join στο βίντεο από τον σταρ του ‘’Hobbit’’ Martin Freeman, τον εικονογράφο του ‘’Lord of the rings’’ John Howe, και την Annie Lennox, η οποία κέρδισε το Oscar για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, το “Into the West” απο το  “The Lord of the Rings: The Return of the King.”

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly,’’ο στόχος είναι να μαζέψουν 6 χιλιάδες, ενω μόνο 5,3 χρειάζονται για να αγοράσουν το σπίτι. Σε περίπτωση που μαζευτούν 6,1 χιλιάδες θα χρησιμοποιηθούν για να εκτελεστούν ανακαινίσεις και για να φτιαχτεί ο κήπος. Σε περίπτωση που μαζευτούν 6,3 χιλιάδες, θα μπορέσουν να χορηγηθούν χρηματοδοτήσεις για αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα για να μπορέσουν να συμμετέχουν σε δημιουργικά σεμινάρια και σε γεγονότα που διαδραματίζονται μέσα στο σπίτι. Σε περίπτωση που μαζευτούν 6,4 χιλιάδες, θα χρηματοδοτεί το χτίσιμο ενος σπιτιού χόμπιτ στο τέλος του κήπου’’.

‘’Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παρότι την σημασία του, δεν υπάρχει άλλο σπίτι που να έχει αφιερωθεί στο Tolkien σε όλο τον κόσμο’’, λέει ο Rhys Davies στο βίντεο. Το όραμα είναι να φτιαχτεί αυτο το λογοτεχνικό κέντρο για να εμπνεύσει νέους συγγραφείς, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες’’.

Η όλη καμπάνια είναι εμνευσμένη από την συγγραφέα Julia Golding, οι fan του ‘’Lord of the rings’’ έχουν προθεσμία 3 μήνες για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό αλλιώς το σπίτι θα πουληθεί σε άλλους ενδιαφερόμενους.

Μαρία Πλουμάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos