Κάννες 2022: Βραβείο για το «Θρόνο του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλου

Published: 26 May 2022, 11:15
Συντάκτης:

Με βραβείο από την Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Κανών θα επιστρέψει η μικρού μήκους "Στο Θρόνο του Ξέρξη" της Εύης Καλογηροπούλου.

<a href="/en/o-roympen-estloynt-pire-deytero-hryso-foinika-aytoi-ehoyn-kataferei-mehri-tora/66515">Ο Ρούμπεν Έστλουντ πήρε δεύτερο Χρυσό Φοίνικα. Αυτοί το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα: </a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ρούμπεν Έστλουντ πήρε δεύτερο Χρυσό Φοίνικα. Αυτοί το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα:

Η Ελληνίδα σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο Canal+ για μικρού μήκους ταινία του παράλληλου τμήματος, επαναλαμβάνοντας την περυσιινή επιτυχία του Μανώλη Μαυρή για το "Brutalia, Εργάσιμες Μέρες". Το σενάριο του "Στο Θρόνο του Ξέρξη" υπογράφει ο Γιώργος Τελτζίδης το οποίο βασίζεται βασίζεται στο video art της Καλογηροπούλου "Ανήκω σε Εμένα", που με τη σειρά του είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη. Ο τραγουδιστής συμπρωταγωνιστεί στην ταινία.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

"Ένας δυστοπικός χώρος εργασίας στο ναυπηγείο Περάματος. Η απαγόρευση της σωματικής επαφής έχει μετατρέψει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε μια σειρά από εξωκοσμικές προσομοιώσεις. Η καταστολή της αφής έχει αποξενώσει την επικοινωνία των εργαζομένων μεταμορφώνοντας το ναυπηγείο σε ένα φορτισμένο τοπίο αποξένωσης και καταπιεσμένου αισθησιασμού πέρα από στερεότυπες ετεροφυλικές επιθυμίες. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε τη συντριπτική ήττα του στόλου του από τον θρόνο του στις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο σημερινό Πέραμα".

Περισσότερα σας έχουμε γράψει εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 26 May 2022, 11:15
Ενημέρωση: 26 May 2022, 11:15
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο