ΣΕΙΡΕΣ

"The irregulars" season 1: Έφηβοι Σέρλοκ Χολμς

Published: 6 Apr 2021, 13:55
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια παρέα ασυμβίβαστων ερευνά μια σειρά από μεταφυσικά εγκλήματα στο Βικτωριανό Λονδίνο, για λογαριασμό του Δρα Γουάτσον και του σκοτεινού συνεργάτη του, Σέρλοκ Χολμς.

<a href="/en/home-cinema-streaming/shirley/69752">Shirley</a>ΣΧΕΤΙΚΑShirley

Άποψη: Ο Σέρλοκ Χολμς δεν έχει πάψει να απασχολεί και να ενδιαφέρει κινηματογραφικά και τηλεοπτικά και φαίνεται πως δεν θα πάψει έτσι εύκολα. Άλλες εκδοχές πιο πιστές στο πρωτότυπο υλικό του Άγγλου συγγραφέα Sir Arthun Conan Doyle, άλλες πιο εκμοντερνισμένες και άλλες μεταφερμένες στο σήμερα.

Οι Άτακτοι της Οδού Μπέικερ (The Irregulars) βασίζεται σε ιστορίες του Doyle και συγκεκριμένα σε τρεις ιστορίες (δύο μυθιστορήματα και ένα διήγημα) με τον Σέρλοκ Χολμς στις οποίες εμφανίζονται οι Baker Street Irregulars. Πρόκειται για μικρά αγόρια που συνεργάζονται και βοηθούν τον διάσημο ντετέκτιβ και τον φίλο του, τον Γουάτσον.

Η σειρά του Netflix εμπνεόμενη από αυτές αλλά και από άλλες ιστορίες του Doyle, φτιάχνει μια ομάδα από δύο αγόρια και δύο κορίτσια, οι αδερφές Jessie και Bea, ο Spike και ο Billy που προσλαμβάνονται από τον Δρα Γουάτσον για κάποιες πιο μεταφυσικές υποθέσεις. Σε σενάριο του Tim Bidwell και σε σκηνοθεσία των Johnny Allan, Joss Agnew και Weronika Tofilska η σειρά κρατάει μια ενιαία σκηνοθετική ταυτότητα και ματιά που προσιδιάζει σε εκείνη του Guy Ritchie στην δική του εκδοχή του Χολμς.

Ένα βρώμικο, σκληρό, σκοτεινό αλλά και στιλιζαρισμένο βικτωριανό Λονδίνο, με συμμορίες, εγκλήματα, κακούς και πολλά δεινά πάνω από το κεφάλι τους. Δεν διαθέτει ωστόσο την ίδια αίσθηση του χιούμορ και την λεπτή ειρωνεία του σινεμά του Ritchie, καθώς οι Άτακτοι δεν είναι και τόσο άτακτοι, ίσως παίρνουν λίγο περισσότερο στα σοβαρά τον εαυτό τους.

Ίσως σε μια πρώτη ιδέα θα περίμενε να δει κανείς αυτό που έκαναν οι Guardians of the Galaxy στο σύμπαν της Marvel. Μιας και ήταν νέοι ήρωες που το ευρύ κοινό, πέραν των κόμικ φανς, δεν τους ήξερε, έδωσαν μια χαβαλετζίδικη οπτική στο υπερηρωϊκό είδος.

Έτσι και εδώ, δεδομένου ότι έχουμε ένα γνώριμο σύμπαν, και ας μην εμφανίζεται πολύ ο Σέρλοκ Χολμς δια χειρός Henry Lloyd-Hughes, ίσως να έδινε μια άλλη οπτική αν ήταν κάπως πιο σύγχρονο, πιο φρέσκο, πιο χιουμοριστικό.

Παρά την νεαρή ηλικία των ηρώων όμως, μοιάζει βαρύ και σοβαρό. Τα εγκλήματα είναι εξ ολοκλήρου μεταφυσικά και μη ρεαλιστικά, κάτι που ως ένα βαθμό υπάρχει και στον Doyle αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό, αναμφίβολα διαφοροποιείται από μια κλασική σειρά με μυστήρια, εγκλήματα και δολοφόνους.

Βασικότερο ρόλο παίζει εδώ ο Γουάτσον, με τον πολύ καλό Royce Pierreson, στον οποίο απευθύνεται η ομάδα. Την ομάδα αποτελεί ένα πολύ επιτυχημένο καστ ηθοποιών, που είναι στις ευχάριστες εκπλήξεις της σειράς, με τους McKell David, Thaddea Graham, Jojo Macari και Darci Shaw, άγνωστοι στο ευρύ κοινό και πολύ καλοί σε αυτό στο οποίο καλούνται.

Πολύ πιθανόν να ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, ελπίζοντας ωστόσο κάπως να διαφοροποιηθεί, γιατί αυτό το μοτίβο δεν μπορεί να αντέξει πολύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
13 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos