ΗΠΑ vs Ρωσία: Ποιος θα γυρίσει πρώτος ταινία στο διάστημα;

Published: 16 May 2021, 14:39
Συντάκτης:

Η «κούρσα για την κατάκτηση του Διαστήματος» (space race) ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία φαίνεται ότι πρόκειται να αναβιώσει, αλλά με κινηματογραφικούς όρους, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα στείλει ηθοποιούς και συνεργείο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Οκτώβριο, με σκοπό τη δημιουργία της πρώτης ταινίας που θα γυριστεί στο διάστημα.

Για την ακρίβεια, το συνεργείο της Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσει το διαστημικό ταξίδι του στις 5 Οκτωβρίου 2021, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσουν πάνω σε συναδέλφους τους από τις ΗΠΑ, καθώς τον Οκτώβρη ο Τομ Κρουζ και ο σκηνοθέτης Νταγκ Λάιμαν θα βρίσκονται επίσης στον Διαστημικό Σταθμό, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό με τους Ρώσους!

O Tομ Κρουζ θα γυρίσει ταινία στο διάστημα

Παρότι η ακριβής ημερομηνία αναχώρησης του Κρουζ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, το γεγονός ότι οι Ρώσοι αποφάσισαν να μεταβούν στον σταθμό στις αρχές του μήνα μπορεί να είναι ενδεικτικό της πρόθεσής τους να φτάσουν εκεί πριν το αμερικανικό συνεργείο.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει την επερχόμενη διαστημική παραγωγή της εντός του 2020, λίγο μετά την ανακοίνωση από πλευράς ΗΠΑ ότι η NASA και ο Ίλον Μασκ θα στηρίξουν την μετάβαση του Κρουζ σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2020, η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscocosmos είχε βγάλει ανακοίνωση για casting ηθοποιών, καθώς έψαχνε ‘έναν πραγματικό υπερήρωα που θα ταξιδέψει στα αστέρια… και θα γίνει παράλληλα ένας μεγάλος διεθνής αστέρας”.

Η Ρωσία θέλει να γυρίσει ταινια στο διάστημα πριν τις ΗΠΑ

Για τον γυναικείο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, ζητούσαν μια ηθοποιό μεταξύ 25-40 ετών, με ρωσική υπηκοότητα, 50-70 κιλά, η οποία να μπορεί να τρέξει 1 χλμ σε 3μιση λεπτά ή γρηγορότερα, να κολυμπήσει 800 μέτρα ελεύθερο μέσα σε 20 λεπτά και να μπορεί να βουτήξει από βατήρα ύψους 3 μέτρων με εντυπωσιακή τεχνική. Α, η προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική δεν ήταν προαπαιτούμενη!

Η αναζήτηση έφτασε στο τέλος της, καθώς την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι επιλέχθηκαν η 36χρονη ηθοποιός Γιούλια Περεσίλντ και ο 37χρονος σκηνοθέτης Κλιμ Σιπένκο. Από την 1η Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι δύο ένα ενατικό πρόγραμμα προετοιμασίας, στο οποίο θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εκπαίδευση για μάχες σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας. Η εκπαίδευσή τους θα κινηματογραφηθεί από το Channel One, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσία, που θα εκτελέσει και χρέη παραγωγού για την επερχόμενη διαστημική ταινία.

Η ταινία, η οποίο έχει τον αρχικό τίτλο “Challenge”, θα είναι ένα διαστημικό δράμα, το οποίο θα επιχειρήσει να κάνει γνωστές τις διαστημικές δραστηριότητες της Ρωσίας και να αναδείξει τη σημασία του επαγγέλματος του κοσμοναύτη. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειεςce για το σενάριο ή τον ρόλο της Περεσίλντ.

Ε, κι αν πέσουν πάνω στον Τομ Κρουζ, δεν πειράζει. Όλοι οι καλοί χωράνε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos