Η Clarice από την "Σιωπή των αμνών" αποκτά την δική της σειρά

Published: 13 Dec 2020, 15:42
Συντάκτης:

Όλοι θυμόμαστε την Clarice Starling, την πράκτορα του FBI που υποδύθηκε στην Σιωπή των Αμνών το 1991 η Jodie Foster.

<a href="/en/nea/20-kataskeyastes-seiron-proteinoyn/63890">20 κατασκευαστές... σειρών προτείνουν! </a>ΣΧΕΤΙΚΑ20 κατασκευαστές... σειρών προτείνουν!

Η σειρά Clarice του CBS στρέφει την προσοχή της στον συγκεκριμένο χαρακτήρα ώστε να φωτίσει περισσότερες πλευρές του. Στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Jonathan Demme και που κέρδισε πέντε Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία καλύτερης ταινίας, Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Jodie Foster και Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Anthony Hopkins, η Clarice χρησιμοποιεί την βοήθεια του Hannibal Lecter για να βρει την λύση στο μυστήριο. Η Σιωπή των Αμνών βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Thomas Harris.

Έπειτα από την επιτυχία της ταινίας, ακολούθησαν δύο ταινίες στις οποίες επανέλαβε ο Hopkins τον ρόλο του κατά συρροή δολοφόνου. Συγκεκριμένα, στο σίκουελ Hannibal (2001) και στο πρίκουελ Red Dragon (2002).

Να θυμηθούμε ότι η πρώτη φορά που είδαμε τον Lecter επί της οθόνης ήταν στην πρώτη μεταφορά του Red Dragon στον κινηματογράφο το 1986 στο Manhunter με τον Brian Cox στον ρόλο. Έκτοτε και άλλος ηθοποιός ερμήνευσε τον Lecter, ο Mads Mikkelsen, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στην γνωστή τηλεοπτική σειρά Hannibal.

Τώρα ήρθε η ώρα για την Clarice στο CBS με την Rebecca Breeds (Pretty little liars, The originals) να αναλαμβάνει τον σχετικό ρόλο, ρόλο που έχουν ερμηνεύσει δύο σπουδαίες και βραβευμένες με Όσκαρ ηθοποιοί, η Jodie Foster στην Σιωπή των Αμνών και η Julianne Moore στο Hannibal (2001). Η σειρά θα τοποθετείται ένα χρόνο μετά τα γεγονότα στην ταινία του 1991, όταν πλέον η Clarice αναζητά και άλλους εγκληματίες, δολοφόνους και βιαστές. Παράλληλα, θα παρακολουθούμε την προσωπική της ιστορία.

Η σειρά δεν αφήνει τελείως πίσω της τα γεγονότα της Σιωπής των Αμνών, μιας και στο πρώτο, υπαινικτικό teaser που κυκλοφόρησε βλέπουμε τον Buffalo Bill, ρόλο που τότε έκανε ο Ted Levine. Το teaser ξεκινά με κάποια πλάνα της φύσης με μια θλιμμένη μουσική και έπειτα βλέπουμε κάποιες σκηνές σε μια από τις οποίες εμφανίζεται ο Buffalo Bill να κάθεται. Δεδομένου ότι στην ταινία τον έχει σκοτώσει και η σειρά διαδραματίζεται μετά την ταινία, πιθανόν πρόκειται για εφιάλτες που βλέπει η ηρωίδα με το παρελθόν να μην μπορεί να την αφήσει. Μπορεί λοιπόν τον Buffalo Bill να τον δούμε μόνο ως εφιάλτη ή flashback, τι θα γίνει όμως με τον Hannibal Lecter που είναι εν ζωή και έχει δραπετεύσει από την φυλακή;

Το σίγουρο είναι ότι η σειρά θα εστιάζει στην Clarice, οπότε αν τον δούμε θα έχει δευτερεύουσα σημασία στην σειρά. Βέβαια αν θυμηθούμε και την ταινία, λίγο εμφανίστηκε και γι’ αυτό ο Anthony Hopkins παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους ηθοποιούς που κέρδισε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου με τον συντομότερο χρόνο εμφάνισης σε ταινία. Περισσότερα θα διαπιστώσουμε όταν δούμε την σειρά στις 11 Φεβρουαρίου 2021.

Update: Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ, με την παραμικρή αναφορά στον Χάνιμπαλ Λέκτερ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos