ΣΕΙΡΕΣ

God’s Favorite Idiot Season 1: Τόσο φορσέ που δεν βγάζει καν γέλιο

Published: 8 Jul 2022, 18:08
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο γλυκός Κλαρκ είναι μάλλον ο τελευταίος άνθρωπος που θα επέλεγε ο Θεός για να πολεμήσει το κακό. Με τον έρωτά του από το γραφείο και τους φίλους του, ο Κλαρκ αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τον κόσμο.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Μια νέα σειρά με τη Melissa McCarthy - ένα από τα πιο αγαπημένα κωμικά πρόσωπα των τελευταίων 10 και πλέον ετών- είναι κάτι που θεωρητικά ένας streamer θα ανυπομονούσε να παρακολουθήσει.

Με τα “Bridesmaid”, “Spy”, “Can You Ever Forgive Me?” και το πιο πρόσφατο “The Starling” στο ενεργητικό της, η ηθοποιός έχει αποδείξει την ικανότητά της να προσαρμόζεται και να αποδίδει μοναδικά σε κάθε είδους ρόλο. Το "God's Favorite Idiot" είναι μια εκτελεστική παραγωγή δική της και του συζύγου της Ben Falcone, που υποδύεται εν προκειμένω τον κεντρικό ήρωα. Και είναι ένα πραγματικό -κακό- σοκ.

Γενικά υπάρχει μια τσαπατσουλιά στο όλο εγχείρημα, που από την αρχή μοιάζει “τραβηγμένο από τα μαλλιά” και προσπαθεί να βγάλει γέλιο με αστεία περασμένων δεκαετιών. Η αρχική ιδέα -ένας καλό άνθρωπος που ο Θεός τον επιλέγει να διαδώσει το μήνυμά του, ταυτόχρονα με την παρουσία αγγέλων και δαιμόνων που μάχονται για την εξουσία σε ουρανό και γη- παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον. Η εκτέλεση, όμως, είναι πολύ κακή.

Το σενάριο είναι -το λιγότερο- κακογραμμένο, σε σημείο που σε κάνει αναρωτιέσαι “Ποιος άνθρωπος μιλάει έτσι, δηλαδή;”. Οι διάλογοι τις περισσότερες φορές δεν βγάζουν καν νόημα και η όποια ικανότητα των ηθοποιών είναι εμφανές ότι «χαντακώνεται». Και η παραγωγή, όμως, είναι πολύ basic. Η βασική δράση των πρωταγωνιστών τοποθετείται στα γραφεία μιας εταιρείας, στην οποία κανείς δεν φαίνεται όντως να δουλεύει. Η όλη ατμόσφαιρα είναι περίεργη, αλλά όχι με την καλή έννοια. Η υπερφυσική ικανότητα του Κλαρκ να λάμπει σε στιγμές που δεν είναι ακριβώς κατανοητό το “γιατί”, ενώ έχει κάθε φορά ως μουσική υπόκρουση το “Sign of the times” του Harry Styles, θα θυμίσει κάτι από “Φωτεινούληδες” σε όσους είναι σε ηλικία να θυμούνται τους “Φωτεινούληδες”. Στους υπόλοιπους, απλώς θα φανεί akward.

Φυσικά, δεν θα είχαμε απαιτήσεις εντυπωσιακών εφέ ή υποβλητικών κάδρων σε μια sitcom, δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε ούτε την αίσθηση του οικείου, της παρεΐστικης διάθεσης και της ταύτισης που θα έπρεπε μια σειρά τέτοιου είδους να δημιουργεί.

Παραδόξως, το  "God's Favorite Idiot" σκοράρει ψηλά στα views του Netflix και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς μπορεί να μείνει σε έναν θεατή, όταν ολοκληρώσει τα οχτώ, 25λεπτα επεισόδια. Και είναι κρίμα, καθώς με μεγάλα χαρά θα υποδεχόμασταν μια σειρά που προσφέρει έξυπνο χιούμορ, σε ένα θερμό -από πολλές απόψεις- καλοκαίρι.

Η πρότασή μας; Μείνετε πιστοί, όχι στον αδιάφορο “Μεσία” Κλαρκ, αλλά στην ελπίδα και στο ψάξιμο για κάτι που αξίζει τον πολύτιμο χρόνο σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos