Γιατί όλοι βλέπουν ξανά το Contagion του Στίβεν Σόντερμπεργκ;

Published: 10 Mar 2020, 19:18
Συντάκτης:

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και η εξέλιξή της και επίσημα σε πανδημία, έχει προκαλέσει επιπτώσεις παντού, με πολλές δημόσιες εκδηλώσεις να ακυρώνονται, μεταξύ των οποίων και πρεμιέρες και γυρίσματα ταινιών, όπως επίσης και φεστιβάλ, ακόμα και λειτουργίες κινηματογράφων.

<a href="/en/nea/keit-mplanset-kai-maikl-fasmpenter-sti-nea-tainia-toy-stiven-sontermpergk/69324">Κέιτ Μπλάνσετ και Μάικλ Φασμπέντερ στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΚέιτ Μπλάνσετ και Μάικλ Φασμπέντερ στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Το θρίλερ «Contagion» του Steven Soderbergh από το 2011, μιλούσε για το ξέσπασμα και την εξάπλωση ενός ιού, πλέον πολλοί το θυμήθηκαν και έχει γίνει ανάρπαστο στις πλατφόρμες streaming και σύμφωνα με το Buzzfeed αποτελεί την δεύτερη πιο δημοφιλή ταινία στον κατάλογο της Warner Brothers για το 2020.

Στο φιλμ που πρωταγωνιστούν οι Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow και Kate Winslet, στρέφονται πολλοί για να πάρουν μια ιδέα πως εξαπλώνεται ο ιός, ίσως και πως μπορούν να τον αντιμετωπίσουν, αλλά και για να καθησυχαστούν από πιθανό happy ending.

Σε δηλώσεις του ο παραγωγός του «Contagion» Michael Shamberg σχολίασε πως αν και θρίλερ, δόθηκε μεγάλη προσοχή στην ρεαλιστική απεικόνιση της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού καθώς συμβουλεύτηκαν σε μεγάλο επιστήμονες κατά την διάρκεια της παραγωγής, ενώ τόνισε πως η ταινία έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα.

«Δίνει παρηγοριά [στον κόσμο]; Λοιπόν, δείχνει ότι τελικά θα υπάρξει μια λύση και η ανθρωπότητα θα ανακάμψει. Εάν είναι τρομακτική, είναι επειδή στόχος της είναι να αφυπνίσει  τον κόσμο για να πάρει προφυλάξεις και τις υποδομές να κάνουν το σωστό. Δεν προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ότι θα πεθάνουμε όλοι, προσπαθούμε να τρομάξουμε τον κόσμο ώστε να κάνει κάτι» δήλωσε.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Moonlight», Μπάρι Τζένκινς, ομολόγησε στους New York Times ότι μαζί με την φίλη του Λούλου Ουάνγκ (σκηνοθέτιδα του Farewell) αγόρασαν πρόσφατα το Contagion για να το ξαναδούν. «Πλήρωσα 13 δολλάρια για μια ταινία 10 ετών. Δεν το έχω ξανακάνει. Ήμουν πολύ περίεργος να δω αν ανταποκρίνεται στα τωρινά δεδομένα και τον πανικό για τον κορονοϊό. Ήταν σοκαριστικό πόσο ακριβές είναι. Ένιωθα ότι παρακολουθώ ένα ντοκιμαντέρ με όλους αυτούς τους σταρ να υποδύονται απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Με κατατρόμαξε».

Μπορεί ο Τζένκινς να πλήρωσε για την κόπια, αλλά πολλοί κατέβασαν την ταινία, με το "πάρτυ" στα torrents να μετρά 30.000 παράνομες κόπιες μέχρι στιγμής, το τελευταίο δεκαήμερο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos