ΣΕΙΡΕΣ

"The End of the F***ing World" season 2: Συνεχίζει να ιντριγκάρει

Published: 16 Nov 2019, 19:24
Συντάκτης:

Σύνοψη: Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα στο τέλος της πρώτης σεζόν, οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές, η Alyssa και ο James, έχουν απομακρυνθεί και έχει χαράξει ο καθένας τον δικό του δρόμο. Οι δρόμοι όμως θα έρθουν πάλι σε επαφή και σε σύγκρουση όταν μπει στην ζωή τους η Bonnie, έτοιμη να πάρει εκδίκηση για τον φόνο που διέπραξαν στην προηγούμενη σεζόν.

Άποψη: Το «The End of the F***ing World» ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Netflix, μια βρετανική μαύρη κωμωδία του Chanel 4, που έγινε γνωστή μέσα από την προβολή της από την αμερικανική streaming εταιρεία και που όπως ήταν αναμενόμενο επέστρεψε με δεύτερη σεζόν οκτώ 25λεπτων επεισοδίων. Αυτό είναι και ένα από τα ατού της σειράς, το ότι βλέπεται άνετα μέσα σε μία μέρα, μιας και θα μπορούσε να ήταν μια βρετανική ταινία διαθέτοντας την συνοχή και τις ποιότητες κινηματογραφικού προϊόντος.

Η δεύτερη σεζόν πάλι σε σενάριο της Charlie Covell διαθέτει το ίδιο μαύρο χιούμορ, την σκληρότητα και την ψυχεδέλεια του βορειοευρωπαϊκού κινηματογράφου και το weird στοιχείο του λανθιμικού σύμπαντος, με αυτήν την φορά να προστίθεται η διακριτική παρουσία ενός horror στοιχείου, μιας και η Bonnie είναι βγαλμένη από ταινία του Jordan Peele, σαν ηρωίδα από το «Us» ή το «Get Out», με τους δύο πρωταγωνιστές επίσης να ταιριάζουν στο κλίμα αυτό. Εκεί που η Alyssa ήταν έτοιμη να παντρευτεί και εκεί που ο James ήταν στο νοσοκομείο μετά τα όσα έγιναν στο τέλος της πρώτης σεζόν, ξαναβρίσκονται αγνοώντας στην αρχή τι τους περιμένει. Το παρελθόν όσο και αν έχουν κάνει τα πάντα για να το ξεχάσουν, διαγράψουν ή έστω προσπεράσουν, τους ακολουθεί και μάλιστα με απειλητικές, φονικές διαθέσεις.

Το αν θα καταφέρουν να του ξεφύγουν, το πώς θα το αντιμετωπίσουν και τι θα φέρει αυτό για το μετά είναι ένα άλλο θέμα που ο καθένας θα συλλογιστεί βλέποντας την εξίσου καλή δεύτερη σεζόν. Μπορεί να μην εκπλήσσει πλέον με την σκληρότητα και το περίεργο χιούμορ της, μιας και πλέον είμαστε υποψιασμένοι θεατές, ωστόσο ακόμα και έτσι δεν παύει να πλάθει έναν παράταιρο και ως εκ τούτου μοναδικό τηλεοπτικό κόσμο, που αξίζει να υπάρχει και σίγουρα αξίζει να το βλέπουμε.

Η ίδια η δημιουργός έχει δηλώσει πως δεν θα ήθελε να συνεχιστεί και άλλο η σειρά, κάτι που θα ήταν θετικό ώστε να μην ξεχειλώσει ένα τόσο σφιχτοδεμένο στόρι, που χάρη και στην μικρή του διάρκεια δεν προλαβαίνει να πει κάτι περιττό. Οι τρείς πρωταγωνιστές, Jessica Barden, Alex Lawther και Naomi Ackie, ερμηνεύουν απολαυστικά το παιχνίδι γάτας-ποντικιού, αυτό το τρίο αλληλοεξοντώματος, αλλά και αγάπης, ενοχής αλλά και θέλησης που μέσα από ένα road trip θα γνωριστούν καλύτερα, μόνο που τα ένστικτα είναι ένστικτα και η εκδίκηση πολλές φορές καραδοκεί.

6,5 / 10

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos