ΣΕΙΡΕΣ

"Emily in Paris" season 2: Εκτός τόπου και χρόνου

Published: 27 Dec 2021, 20:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η παραμονή της Έμιλι Κούπερ (Λίλι Κόλινς) στην πόλη του Φωτός συνεχίζεται και παρά τις αναποδιές στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή, η ίδια επιμένει να τα αντιμετωπίζει όλα με την (όχι και τόσο) μεταδοτική αισιοδοξία της και τα πολύχρωμα outfit της.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Άποψη: Στο μαγικό σύμπαν όπου κατοικεί η Έμιλι Κούπερ δεν έχουν συμβεί κοσμοϊστορικά γεγονότα, όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα πράγμα που κάνει αμέσως εντύπωση είναι ότι στη δεύτερη σεζόν της σειράς του Netflix δεν γίνεται καμία αναφορά σε καραντίνα, social distancing κ.ο.κ., επιβεβαιώντοντας αυτό που είχαμε υποψιαστεί και από τον πρώτο κύκλο: ότι η σειρά, και το σύμπαν της Έμιλι ως σύνολο, είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς όλοι χρειαζόμαστε μικρές δόσεις διαφυγής από την πραγματικότητα, όμως καλό θα ήταν αυτές να συνοδεύονται από ένα υποτυπώδες σενάριο που θα προσδώσει μια εξέλιξη στους χαρακτήρες. Είναι λοιπόν πραγματικά αξιοπερίεργο το γιατί ο Ντάρεν Σταρ (Sex and the city) και το επιτελείο του δεν έλαβαν υπόψη καμία από τις αντιδράσεις γύρω από τη ρηχότητα του πρώτου κύκλου του «Emily in Paris», αποφασίζοντας έτσι να μας προσφέρουν μία από τα ίδια!

Η Έμιλι συνεχίζει να είναι μπλεγμένη σ’ ένα τύπου ερωτικό τρίγωνο με τον σεφ Γκαμπριέλ (Λούκας Μπράβο) και την πρώην -πλέον- κοπέλα του Καμίγ (Καμίγ Ραζά). Παράλληλα, συνεχίζει να παίζει στα δάχτυλα τον κόσμο των social media για λογαριασμό των πελατών της στη γαλλική εταιρεία marketing Savoir.

"Emily in Paris" season 1: Πολύ... city, καθόλου sex

Συνεχίζει, όμως, να παραμένει ένας εξωφρενικά μονοδιάστατος χαρακτήρας, χωρίς καμία πρόθεση ενδοσκόπησης, με μια ρομποτική σχεδόν επανάληψη συμπεριφορών και εκφράσεων, η οποία μπορεί να ήταν χαριτωμένη όταν την πρωτογνωρίσαμε, αλλά πλέον καταντά γελοία.

Για παράδειγμα, το να ανεβάσεις ένα Instagram story εν αγνοία του μεγαλύτερου πελάτη της εταιρείας που δουλεύεις, το οποίο θα τον κάνει έξαλλο, θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο του κλάδου (για να μην μιλήσουμε για πιθανή απόλυση), όχι όμως στην Έμιλι, η οποία μάλιστα μαθαίνουμε ότι θεωρείται «πολύ, πολύ καλή στη δουλειά της»!

Επιπλέον, η σειρά στερείται κάθε είδους sexiness, ακόμα κι όταν εμφανίζεται ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον για την εργασιομανή πρωταγωνίστριά μας. Ο κρυφός της πόθος για τον Γκάμπριελ και το δημόσιο ρομάντζο της με τον Άλφι (Λουσιέν Λαβισκούν) έχουν μια εξίσου αποστειρωμένη ποιότητα. Και οι δύο «μνηστήρες» της Έμιλι φαίνεται να τη θαυμάζουν και να έλκονται από το πόσο εφευρετική και αφοσιωμένη είναι στη δουλειά της.

Ποια είναι η πραγματική Έμιλι; Αυτό δεν το ξέρει κανείς, ούτε καν οι σεναριογράφοι! Κι αν συνεχίσουν έτσι, τότε σίγουρα δεν προβλέπεται να το μάθουμε ούτε στον τρίτο κύκλο, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos