Δες το "Γιαζίντι" του Έκτορα Σακάλογλου

Published: 28 Mar 2020, 13:36

Ένα από τα καλά της καραντίνας, είναι ότι με τόσο χρόνο που έχουμε στην διάθεσή μας, είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε ταινίες που σε διαφορετική περίπτωση θα προσπερνούσαμε ή δεν θα είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Το "Γιαζίντι" είναι η 20λεπτη μικρού μήκους σπουδαστική ταινία του ταλαντούχου 20χρονου Έκτορα Σακάλογλου, η οποία βραβεύτηκε σε φεστιβάλ σε Ολλανδία, Ιταλία και Σλοβακία, ενώ θα προβληθεί από την ΕΡΤ μέσα στην χρονιά. 

Το «Γιαζίντι» είναι η ιστορία του Σαμάν. Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλήσει όπως το περιμένει γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του. 

Σενάριο | Σκηνοθεσία: Εκτωρ Σακαλόγλου / Ηθοποιοί: Γιάννης Κωσταράς, Νίκος Ζωιόπουλος, Γιάννης Παπασωτηρίου, Αντονέλλο Κολάνι, Βασίλης Σαμαριτάκης, Σαρμπάστ Σικχού, Ιωάννα Χλόη Βούλγαρη, Μάρθα Μουτσάκη 

Το Γιαζίντι θα είναι διαθέσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο (28-29 Μαρτίου), οπότε πατήστε play: 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos