ΣΕΙΡΕΣ

"Dealer" season 1: Ένας δυναμίτης από την Γαλλία

Published: 12 Mar 2021, 20:41
Συντάκτης:

Ο Φρανκ, ένας σκηνοθέτης βιντεοκλίπ και ο καμεραμάν του συναντούν έναν ανερχόμενο ράπερ για να του σκηνοθετήσουν το clip για την πρώτη επιτυχία του. Ο Τόνι όμως είναι παράλληλα συμμορίτης έμπορος ναρκωτικών και η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Ο Φρανκ για να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό για να κάνει την μικρού μήκους συναρπαστική καταγράφει τα πάντα και με το καλημέρα μπλέκει σε περιπέτειες, συμπλοκές, φασαρίες, ένταση, αδρεναλίνη να ξεχειλίζει την οθόνη.

Οκ, δεν καταγράφει τα πάντα, υπάρχουν κάποιες στιγμές που αναπόφευκτα δεν τις βλέπουμε από το μονοκάμερο του βοηθού και όσο προχωρούν τα επεισόδια είναι και περισσότερες, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό, δεν είναι το ζητούμενο να πετύχει απόλυτη ρεαλιστικότητα με ακρίβεια χιλιοστού, αλλά να αποδώσει άψογα ένα καταιγιστικό ηλεκτροσόκ εναλλαγής συναισθημάτων και καταστάσεων και το καταφέρνει απόλυτα.

Με κοφτερό μοντάζ, σε 10 επεισόδια συνολικής διάρκειας μόλις 100 λεπτών (το κάθε ένα από 9 μέχρι 12 λεπτά) που ρουφιούνται σαν παγωμένα σφηνάκια τεκίλα, με απόλυτα φυσικές ερμηνείες, απανωτές ρίμες και σκληρή r’n’b να σκίζει, το αποτέλεσμα είναι ένα φρέσκο αεράκι ανανέωση στο genre του found footage, επιτέλους όχι με θρίλερ τρόμου τύπου Blair Witch, Rec, Paranormal Activity, As above so below και πολλά άλλα που φυσικά δεν μας χάλασαν καθόλου, αλλά μια αλλαγή την θέλαμε.

Και την βρήκαμε στο «Dealer (Caid)» που μπορεί να μην πρωτοτυπεί: και τα Cloverfield, Chronicles, 15 minutes έχουν προσπαθήσει να αποδώσουν πιο «λουσάτα» την φάση.

Αλλά τούτο εδώ έχει παλμό και ενέργεια που δεν πέφτει ούτε δευτερόλεπτο, έχει βρωμιά, αλλά και φυσικότητα. Σε γραπώνει με την ωμή του δύναμη και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις, σε βάζει στο επίκεντρο της διαμάχης των συμμοριών και καλό θα είναι να προφυλαχθείς, να μην φας καμιά αδέσποτη.

Μια πολύ πετυχημένη άσκηση ύφους με μια συναρπαστική οπτική σε πρώτο πρόσωπο, από δύο εξαιρετικά ταλαντούχους και πρωτοεμφανιζόμενους Γάλλους σκηοθέτες, τον Νίκολας Λόπεζ και τον ως τώρα ηθοποιό Ανζ Μπαστεργκά (Rogue City).

Ένας δυναμίτης από την Γαλλία που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψετε άμεσα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos