ΣΕΙΡΕΣ

"Cowboy Bebop": Διασκεδαστικό, αλλά άνισο

Published: 22 Dec 2021, 19:59
Συντάκτης:

Σύνοψη: Οργώνοντας το διάστημα για επικηρυγμένους, μια ομάδα από έναν παλιό δολοφόνο, έναν πρώην αστυνομικό, μια απατεώνισσα, μια χάκερ κι έναν σκύλο ίσα-ίσα που τα βγάζει πέρα.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Το αρκετά ενδιαφέρον anime επιστημονικής φαντασίας Cowboy Bebop, που ξεκίνησε ως σειρά το 1998 και συνέχισε ως ταινία το 2001 από τον Shinichiro Watanabe (την σειρά του 1998 μπορείτε να την αναζητήσετε στο Netflix) μετατρέπεται τώρα σε live-action σειρά δέκα επεισοδίων, όχι όμως τόσο αποτελεσματικά.

Η ιστορία είναι στην ουσία ένα western διαστημικό και ως τέτοιο είναι δύσκολο στον χειρισμό του, μπορεί πολύ εύκολα να γίνει υπερβολικό, γελοίο, εκτός ορίων, όπως το Star Wars στην εποχή του, μια διαστημική σαπουνόπερα που όμως είχε στα ηνία έναν δημιουργό με όραμα και έτσι έγινε φαινόμενο.

Εδώ λοιπόν η σειρά τρέχει χωρίς οδηγό. Ασυνάρτητη σε μεγάλο βαθμό, αστεία χωρίς πάντα να το θέλει και να το ζητάει, στα όρια του κιτς όσον αφορά την σκηνογραφία και την γενικότερη αισθητική αντίληψη -από την φωτογραφία και την σκηνοθεσία έως το ντύσιμο- μια σειρά βγαλμένη από άλλη εποχή. Μια διαπίστωση χωρίς όμως θετικό πρόσημο.

Αν και οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί στους ρόλους τους, η αλήθεια είναι πως αρκετές ερμηνείες ξεχωρίζουν, όπως των John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Helena Satine, από εκεί και πέρα είναι μια ιστορία που βρίθει στερεοτύπων, κλισέ και στημένων σκηνών. Χορογραφημένες σκηνές σαν κακό Matrix μέσα σε ένα απόκοσμο neon σύμπαν.

Φανταστείτε το σινεμά του Wong Kar-Wai ή του Nicolas Winding Refn και τώρα δώστε τα στοιχεία του σινεμά τους στα χέρια ενός όχι τόσο ικανού δημιουργού.

Αυτό που θα πάρετε θα είναι εν τέλει κάτι κωμικοτραγικό. Ίσως το ότι η ίδια ιστορία ήταν animation στις προηγούμενες εκδοχές να λειτούργησε καλύτερα καθώς είναι διαφορετικές οι συμβάσεις του είδους καθώς και η αισθητική και πολλά άλλα. Τώρα στην live action προσαρμογή τα ίδια υλικά που είχαν λειτουργήσει τότε, αυτή την φορά δεν κούμπωσαν.

Απόδειξη ότι η σειρά ακυρώθηκε έπειτα από την πρώτη σεζόν και έτσι δεν θα συνεχιστεί παρά την αρχική πρόθεση.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Dec 2021, 19:59
Ενημέρωση: 22 Dec 2021, 19:59
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos