Άνδρας πέρασε παράνομα το Squid Game στη Β. Κορέα, καταδικάστηκε σε θάνατο

Published: 26 Nov 2021, 18:47
Συντάκτης:

Η Βόρεια Κορέα και οι παπαριές του χειρότερου απολυταρχικού καθεστώτος στον πλανήτη Γη, αυτή την στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ"After Life" season 3: Τσάι και συμπάθεια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο, επειδή πέρασε λαθραία στην χώρα κόπιες της νοτιοκορεάτικης μπλοκμπαστεριάς «Squid Game» του πιο δημοφιλούς προγράμματος του Netflix.

Όπως έγραψε το Variety (με πηγές από το Radio Free Asia), κάποιος τον κάρφωσε στις Αρχές, με τους αστυνομικούς να οδηγούνται σε αυτόν, αφού πρώτα συνέλαβαν μαθητές λυκείου που παρακολουθούσαν την σειρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πέρασε στη Βόρεια Κορέα με ένα USB φλασάκι μέσω Κίνας, όπου επίσης δεν προβάλλεται το «Squid Game» επίσημα, αλλά κάνει θραύση σε πειρατικές θεάσεις από torrents.

Ο «πειρατής» αντιμετωπίζει θανατική ποινή, οι μαθητές αναμένεται να φυλακιστούν για 5 χρόνια, ενώ οι καθηγητές και οι διευθυντές του σχολείου απολύθηκαν και ενδέχεται από εδώ και στο εξής να δουλεύουν σε απομακρυσμένα ορυχεία…

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Βόρεια Κορέα ψήφισε τον νόμο «Εξάλειψη της αντιδραστικής σκέψης και πολιτισμού», ο οποίος απαγορεύει την είσοδο και τη διάδοση πολιτιστικού υλικού όπως ταινίες, θεατρικά έργα, μουσική και βιβλία στη χώρα. Η πράξη στοχεύει κυρίως στην αποτροπή της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ και όσοι βρεθούν ότι τα διανέμουν ή τα καταναλώνουν ενδέχεται να τιμωρηθούν…»

H γνώμη του ΜΟVE IT για το "Squid Game".

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The tragedy of Macbeth

The tragedy of Macbeth

Θα το βρείτε: Apple TV

Στη δική του εκδοχή του Μάκβεθ, ο Τζόελ Κοέν αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει εξίσου...
17 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο