"American Murder": To ντοκιμαντέρ του Netflix που θυμίζει Γλυκά Νερά

Published: 2 Jul 2022, 18:24
Συντάκτης:

Ένα ντοκιμαντέρ του Netflix παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες με την υπόθεση στα Γλυκά Νερά που ταρακούνησε την Ελλάδα.

<a href="/en/nea/baby-reindeer-afoplistika-amfisimo-anatrihiastika-realistiko/69792">"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Baby reindeer": Αφοπλιστικά αμφίσημο, ανατριχιαστικά ρεαλιστικό

Ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε πως δολοφόνησε τη σύζυγό του, την 20χρονη Καρολάιν και ενώ επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο, πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες. Θεωρούσε ότι το σχέδιό του, το οποίο σκηνοθέτησε με απόλυτη ψυχραιμία επί δίωρο αφότου σκότωσε την Καρολάιν, θα πετύχαινε. Τελικά, ο πιλότος στο επάγγελμα καταδικάστηκε τον περασμένο Μάιο, σε ισόβια και 11 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τα τέσσερα συνολικά αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Σε παρόμοιο μοτίβο η ιστορία της δολοφονίας της οικογένειας Γουάτς στο Κολοράντο πριν 4 χρόνια, η οποία σόκαρε την αμερικανική κοινωνία και οδήγησε σε ένα ντοκιμαντέρ που προβάλλεται και στο ελληνικό Netflix.

Στο "American Murder: A family next door", ένας άνδρας 33 ετών εμφανίζεται απαρηγόρητος να αναζητά τη γυναίκα και τις δυο του κόρες. Έπαιζε θέατρο, έκανε δηλώσεις δήθεν συντετριμμένος στις κάμερες, ζητούσε να βρεθούν οι δράστες. Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος με τον πιο κυνικό τρόπο είχε τερματίσει τη ζωή της γυναίκας του, αλλά και των παιδιών του (Μπέλα 4 ετών και Σελέστ 3 ετών), όπως αποτυπώνεται γλαφυρά και στο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Η Σανάν και ο Κρις παντρεμένοι με δύο παιδιά και εν αναμονή ενός τρίτου, καθώς η Σανάν ήταν σχεδόν 4 μηνών έγκυος, ζούσαν το απόλυτα ρομαντικό παραμύθι.

Παντρεύτηκαν στις 3 Νοεμβρίου του 2012 στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους ήρθε στη ζωή η πρώτη τους κόρη, Μπέλα. Τον Ιούλιο του 2015, το ζευγάρι απέκτησε άλλο ένα παιδί, τη Σελέστ, που επίσης γεννήθηκε στο Κολοράντο, όπου διέμενε η οικογένεια.

Τα προβλήματα ξεκινούν την ίδια χρονιά, αφού το ζευγάρι καταθέτει χαρτιά για χρεοκοπία, καθώς αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν, μεταξύ άλλων, το δάνειο που είχαν λάβει για την αγορά του σπιτιού τους. Ακολούθησε και μια εξωσυζυγική σχέση του Κρις που έφερε τη σύγκρουση, μετά τα συνεχόμενα ψέμματα του δράστη τόσο προς την σύζυγό όσο και προς την ερωμένη του.

Στις 13 Αυγούστου, η έγκυος Σανάν επιστρέφει από επαγγελματικό ταξίδι και ο Κρις  αποφασίζει να αποκαλύψει τη σχέση του στη σύζυγό του και να της ζητήσει διαζύγιο. Το ζευγάρι διαπληκτίζεται και η Σανάν φέρεται να του δηλώνει πως δεν θα ξαναδεί τις δύο κόρες του ποτέ ξανά, ότι θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει.

Ακολούθησαν τα φονικά, τα περιγράφονται με ενοχλητική λεπτομέρεια στο ντοκιμαντέρ του Netflix.

Τις ερευνητικές Αρχές προβλημάτιζε από την αρχή το αφήγημα του πατέρα και οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του. Δύο μέρες αργότερα και έπειτα από πίεση του FBI, που είχε στο μεταξύ αναλάβει την υπόθεση, ο 33χρονος άλλαξε την κατάθεσή του. Υποστήριξε πως γύρισε σπίτι και βρήκε τη σύζυγό του να έχει στραγγαλίσει τα δύο τους παιδιά. Στο σημείο εκείνο, σημείωσε πως θόλωσε και τη σκότωσε.

Μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ο άνδρας ομολόγησε και τους τρεις φόνους και δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που τον βάρυναν. Καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αναστολής. Είναι πολύ ενδιαφέρον, ο τρόπος που οι υπεύθυνοι του FBI, όπως τους αποτυπώνει το Netflix, δείχνουν τον τρόπο που «έσπασαν» τον άνδρα και ομολόγησε.

Μέσα από αποκλειστικό αρχειακό υλικό, όπως δημοσιεύσεις στα social media, ηχογραφήσεις της αστυνομίας, γραπτά μηνύματα και ακυκλοφόρητα ερασιτεχνικά βίντεο, η σκηνοθέτις Τζένι Ποπλγουέλ ενώνει για το Netflix τα κομμάτια του παζλ μιας διεξοδικής και αληθινής αστυνομικής έρευνας και ενός διαλυμένου γάμου.

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos